UOČI SVJETSKOG DANA BOLESNIKA! PREDSJEDNIK Milanović s predstavnicima Hrvatske udruge za epilepsiju

UOČI SVJETSKOG DANA BOLESNIKA! PREDSJEDNIK Milanović s predstavnicima Hrvatske udruge za epilepsiju

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u petak predstavnike Hrvatske udruge za epilepsiju u povodu Svjetskog dana bolesnika te Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od te bolesti, koji se ove godine obilježavaju istog datuma, u ponedjeljak 14. veljače.

Predstavnici Udruge, čiji članovi su stručnjaci koji se specifično bave epilepsijom, osobe oboljele od epilepsije te članovi njihovih obitelji, na sastanku su predsjedniku Milanoviću predstavili ciljeve i aktivnosti koje provode te razgovarali o svom bogatom iskustvu. Hrvatska udruga za epilepsiju djeluje od 1997. godine s ciljem unapređenja kvalitete života osoba s epilepsijom i njihovih bližnjih te omogućavanja boljeg razumijevanja prirode epilepsije, kao i potreba osoba s epilepsijom, pojasnili su, navodi se u priopćenju.

Dodali su kako Udruga od samog početka provodi brojne djelatnosti poput edukacije osoba s epilepsijom, članova njihovih obitelji, ali i šire društvene zajednice o medicinskim i društvenim aspektima epilepsije, uz pružanje potpore osobama s epilepsijom i podizanje razine svijesti o epilepsiji. Istaknuli su kako epilepsija predstavlja značajan javnozdravstveni problem s obzirom na velik broj osoba zahvaćenih epilepsijom, prema statističkim podacima. Procjenjuje se kako u svijetu epilepsiju ima oko 50 milijuna osoba, u Europi oko šest milijuna te u Hrvatskoj oko 40 000.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednica Udruge prim. Ana Sruk, dr. med., specijalist neurologije; dr. med. Latica Friedrich, specijalist neurologije; prim. Matilda Kovač Šižgorić, dr. med., specijalist pedijatar; dr. sc. Monika Kukuruzović, dr. med., specijalist neurologije te pacijentice Maja Bokunić, mr. sc. Sanja Kobešćak, Veselka Šoštarić i pacijent Damir Đurić. Uz predsjednika Milanovića bio je izv. prof. dr. sc. Željko Jovanović, stoji u priopćenju ureda predsjednika.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI