(FOTO i VIDEO) UOČI 40. OBLJETNICE GOSPINA UKAZANJA U MEĐUGORJU Zavjetno hodočašće Kraljici Mira

(FOTO i VIDEO) UOČI 40. OBLJETNICE GOSPINA UKAZANJA U MEĐUGORJU Zavjetno hodočašće Kraljici Mira

Sutra se obilježava 40. godina od ukazanja u Međugorju. Taj se fenomen veže uz tvrdnje šestero vidioca da im se od lipnja 1981. ukazuje Gospa, Kraljica Mira. Ni nesnosna vrućina, ni sparina, ni saharski pijesak u zraku… ništa nije spriječilo tisuće vjernika Brotnja pa i šire, da se na uočnicu 40. Obljetnice Gospina ukazanja zapute na Drugo zavjetno hodočašće Kraljici Mira u Međugorje.

Cilj je i ove godine bio zahvaliti Blaženoj Djevici Mariji – Kraljici Mira za sve milosti i darove kroz ovih 40. godina ukazanja. Na početku duge kolone mladi su nosili Gospin kip okićen crvenim ružama, molitvu su predvodili fra Miro Šego i fra Goran Azinović a mnoštvo vjernika je ko’ jedno srce odgovaralo u molitvi i pjesmi, piše medjugorje-info.

Organizatori Hodočašća su bili Župa Krista Kralja i Udruga Zavjet Gospi, a sama hodnja započela je u 16,00 sati ispred čitlučke župne crkve pa sve do crkve sv. Jakova u Međugorju gdje su stigli u 17,45 sati. Nakon kratke okrijepe, sudjelovati će na krunici i večernjoj misi koju će predslaviti fra Miro Šego.

Hodočasnici su i više nego ganuti, neki su pola puta preplakali od radosti i zahvalnosti na svemu što su doživjeli i vidjeli oko sebe.

Jedna od prisutnih hodočasnica, Anita Ostojić ovako je posvjedočila za portal medjugorje-info.com: „Riječima se ne može opisati ovo kako se sada osjećam, tako milosno, prekrasno… Hvala fra Miri Šegi što nam je omogućio ovu Veliku devetnicu nedjeljnih hodočašćenja na Podbrdo da se još više u milosti produhovimo. Hvala Gospi što nam iznova daje novu šansu da postanemo bolji ljudi. Srce mi je puno!“

Autor/ Totalno/ Izvor/ medjugorje-info.com/ Foto i video: medjugorje-info.com

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI