UOČI 25. OBLJETNICE “VRO OLUJA” Gotovina: Nikada nije kasno učiniti dobro i pravedno

UOČI 25. OBLJETNICE “VRO OLUJA” Gotovina: Nikada nije kasno učiniti dobro i pravedno

Nikada nije kasno učiniti dobro i pravedno, poručio je general- pukovnik Ante Gotovina nakon što je predsjednik države Zoran Milanović, večer uoči 25. obljetnice Oluje, na Kninskoj tvrđavi dodijelio visoka državna odličja umirovljenim generalima HV-a te gardijskim brigadama HVO-a.

Gotovina je dodao da povijest mora biti na svome mjestu i naglasio kako su HVO uvijek doživljavali jednakima sebi što se pokazalo u ratu kada su i bili zajedno.

“Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno”, poručio je.

Naglasivši da je rat završio davno te da mi živimo u miru, izrazio je uvjerenje da će sutrašnja svečanost u povodu 25. obljetnice oslobodilačke operacije Oluja proteći dostojanstveno.

Istaknuo je da predsjednik Milanović obavlja svoje funkcije i zadaće kako definira Ustav. “Njegova odluka o odlikovanjima postrojbi koje su bile sastavnice hrvatskih snaga je odlična odluka koja stavlja stvari na svoje mjesto”, rekao je upitan kako komentira odlikovanja i priznanja koje je dodijelio predsjednik Milanović.

Gotovina je ocijenio dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin te odlazak ministra Tome Medveda u Grubore ‘optimizmom i dobrim koracima koji nas vode ka cilju i zajedništvu’.

“Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože”, istaknuo je hrvatski general Ante Gotovina. (Hina)

Foto: HGZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI