UNUTARSTRANAČKI IZBORI: HDZ Zagrebačke županije grize ruku koja ih hrani?

UNUTARSTRANAČKI IZBORI: HDZ Zagrebačke županije grize ruku koja ih hrani?

Najava unutarstranačkih izbora u HDZ-u s obzirom na ambicije pojedinih istaknutih članova HDZ-a koje su se počele očitovati, nagađa se da predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću to ide sve u korist, jer već polako svi dušebrižnici izlaze na čistinu i otkrivaju svoju namjeru kako da oslabe svoga šefa stranke tako da mu oslabe utjecaj u predsjedništvu HDZ-a, jer i više je nego očito da samo “bedaci” mogu rušiti svoga predsjednika stranke dok Hrvatska predsjeda Vijećem EU, a cijeli svijet nas budno gleda.

Među najstarijim, ali i najorganiziranijim su stranačke mladeži HDZ-a. I dok su u HDZ-u šefovi Mladeži, mongobrojni ministri i predsjednici Gradskih organizacija dali podršku za novi mandat u stranci hrvatskom premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, oni koji su Plenkovića vukli najviše za rukav uskraćuju potporu ruci koja ih hrani. HDZ-ovci ne mogu protiv sebe, jer taj način udaranja po svome predsjedniku je utkan u njihov genetski kod. Pa krenimo redom…..HDZ Zagrebačke županije i njihovo vodstvo uskraćuju svojem šefu stranke potporu na svim razinama, čak potajno šuruju od kandidata do kandidata koji bi mogao ugroziti predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Sva ta previranja zaraćenih frakcija u županijskom HDZ-u idu očito na živce premijeru i predsjedniku HDZ-a Plenkoviću, a tako i njegovom najbližem suradniku međunarodnom tajniku HDZ-a i ministru policije Davoru Božinoviću koji dolazi iz Zagrebačke županije.

Puno se pisalo o stanju u Zagrebačkoj županiji koja je ponovno izgubila izbore i čije vodstvo pod palicom Dražena Barišića i Mate Čička već duže vremena nije u milosti trenutnog predsjednika HDZ-a što je i opravdano s obzirom na to da je spomenuta organizacija izgubila sve izbore do sada. Zanimljivo je pratiti kako trenutno vodstvo Zagrebačke županije i pojedini predsjednici organizacija traže svoje mjesto u unutarstranačkim izborima. Tako smo imali prilike vidjeti i čuti da su se počeli organizirati sastanci u pojedinim mjestima za oponente trenutnog predsjednika Andreja Plenkovića. Dobiva se dojam da ekipi u Zagrebačkoj županiji nije bitno tko će dobiti unutarstranačke izbore nego je samo bitno da ih ne dobije Andrej Plenković.

Takvu klimu u organizaciji ponajprije su stvorili Dražen Barišić i Mato Čičak koji već duže vrijeme sa svojim najužim krugom koji čine Tomislav Masten, Željko Turk  gradonačelnik Zaprešića, Tomislav Okroša koji vodi stranačku mladež , Damir Sesvečan koji na sebe veže vrbovečku ekipu Damira Tomljenovića i Vladimira Bregovića, Darijan Budimir koji je poznat po tome da je izgubio lokalne izbore u utvrdi HDZ-a Dugom Selu i ostala ekipa svim silama se trude objasniti članstvu da Andrej Plenković nije najbolje rješenje za HDZ.

Zanimljivo je to što se predsjednika HDZ-a trude destabilizirati upravo oni koji su od njega najviše dobili, Mato Čičak koji nije bio visoko pozicioniran na listi HDZ-a dobio je povjerenje da bude zamjena u Hrvatskom saboru bivšem ministru Mariću, također ovom osrednjem načelniku općine Rugvica i tajniku HDZ-a Zagrebačke županije otvarala su se sva vrata pa je tako postao i tajnik Udruge općina.

Za vrijeme trenutnog vodstva svoju priliku dobio je i Tomislav Okroša šef mladeži zagrebačke županije koji trenutno uz pomoć seniorskih struktura a ponajviše tajnika Mate Čička ubacuje mlade članice i članove po pojedinim mjestima koji su dobili jasan zadatak da destabiliziraju  organizacije koje su naklonjene trenutnom vodstvu stranke i predsjedniku Andreju Plenkoviću, također o njemu se za vrijeme unutarstranačkih izbora u mladeži govorilo kao o mogućem protukandidatu „desne struje“ trenutnom nacionalnom predsjedniku mladeži.

Glavni pravni savjetnik u Središnjici HDZ-a Damir Sesvečan svoju poziciju vješto koristi kako bi trenutnog predsjednika HDZ-a oslabio u svojem vrbovečkom bazenu, tako polako otvara put Vladimiru Bregoviću koji je izgubio unutarstranačke izbore i izbore za župana Zagrebačke županije da se ponovno aktivira i pokuša ugrabiti svoju priliku stvarajući potporu Plenkovićevim protukandidatima, svima je jasno da Bregović nakon poraza nema više političku težinu ali može poslužiti kao sredstvo i kotačić u rušenju trenutnog predsjednika HDZ-a.

Bregović je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza, a njegov sin glavni tajnik saveza, zanimljiva je ta fascinacija obitelji Bregović hrvanjem. Tomislav Masten poznat je po bahatom vođenju organizacije u Samoboru i podmetanju klipova pod noge stranačkim kolegama, bilo bi sve to manje tragično da je barem jednom uspio dobiti izbore u gradu Samoboru. Trenutni predsjednik gradskog vijeća u Dugom Selu Darijan Budimir pokušao se „oprati“ medijski i vodstvu stranke  nakon nastupa Miroslava Škore u Dugom Selu prije prvog kruga predsjedničkih izbora, ali nije mu pošlo za rukom jer je rezultat prvog kruga u Dugom Selu jasno pokazao da je HDZ-ova ekipa odradila da Škoro pobijedi.


Moglo bi se navoditi još puno gafova i smicalica trenutnog vodstva u Zagrebačkoj županiji, ali sasvim je jasno da trenutni županijski predsjednik Dražen Barišić svjesno gura HDZ Zagrebačke županije u rasulo koje samo njemu odgovara jer vješto manipulira takvom situacijom i pokušava se održati na vlasti pod svaku cijenu kako bi lakše zaštitio isključivo sebe, ne razmišljajući o svojim trenutnim suradnicima. Stranka pod vodstvom Dražena Barišića nije ostvarila ni jedan zapažen rezultat ni jedan pozitivan pomak, dapače članovi HDZ-a Zagrebačke županije tvrde kako je u njegovom mandatu bio prisutan samo metež i nered kako u stranci tako i u političkom pozicioniranju HDZ-a u Zagrebačke županije a to su potvrdili i članovi drugih stranaka u županiji. Politika rasula i manipulacije možda je do sada polazila za rukom Barišiću u Velikoj Gorici, ali mu svakako to ne polazi za rukom u županiji jer je dobar dio članova uvidio njegov način funkcioniranja. Ne treba ni spominjati da se Barišić uvelike osobno  trudi osigurati logistiku oponentima Andreja Plenkovića jer je već ranije neke poteze odradio kontra predsjednika stranke i nikako mu ne odgovara da ostane trenutna situacija.

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, na čelo županijskih organizacija kandidirati će se ljudi, koji su većinom lojalni predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću, a tako će biti i kod sastavljanja lista na predstojećim izborima za parlament. Oni koji bi se možda odvažili suprotstaviti Plenkoviću mogli bi završiti kao bestidnici u ropotarnici povijesti stranke gdje i pripadaju.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI