UNUTARSTRANAČKI IZBORI Škorić želi aktivno sudjelovati u promjenama politika HDZ-a

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Škorić želi aktivno sudjelovati u promjenama politika HDZ-a

Predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić predao je u ponedjeljak kandidaturu za potpredsjednika stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Nakon što je potpisao obrazac kandidature na unutarstranačkim izborima, Škorić je novinarima rekao kako želi potaknuti jačanje unutarstranačkog dijaloga u te doprinijeti promjenama u politici HDZ-a. „Želim da se kroz te promjene približimo onom dijelu biračkog tijela koje smo izgubili na proteklim dvama izborima. Bez tog dijela biračkog tijela, koje je godinama bilo vjerno HDZ-u, idemo prema gubitku parlamentarnih izbora”, poručio je Škorić.

Ne želeći konkretno reći podržava li za predsjednika Andreja Plenkovića ili Miru Kovača, Škorić je rekao da je raspoloženje biračkog tijela u Splitu i Dalmaciji da trebaju promjene.

Stoga želi aktivno sudjelovati u promjenama politika HDZ-a „Mi uz sva postignuća koja imamo i na vanjsko-političkom planu, na gospodarskom, sigurnosnom planu itd. Svjetonazorske teme ne nailaze na potporu našeg članstva i taj aspekt se ne može zanemariti”, ocijenio je Škorić.

Naveo je i kako se na unutarstranačkim izborima ne želi svrstavati uz timove, jer, drži, demokratski institut jedan član-jedan glas, gubi se svrstavanjem uz timove.

„Moj cilj je artikulirati želje onih ljudi koji su nezadovoljni ovim političkim smjerom i gdje je to nezadovoljstvo se počelo pojavljivati od vremena Istanbulske konvencije do suprotstavljanja referendumskim inicijativama”, poručio je škorić za Hinu.

Već sad se događaju razna preslagivanja na svim stranama političke scene u HDZ-u, tako da možemo očekivati gužvu na desnici.

Tko je Petar Škorić?

Saborski zastupnik i šef Splitskog HDZ-a Petar Škorić je bio Dragovoljac Domovinskog rata od 30.6.1991., a u postrojbama OSRH sudjelovao od vojnika pa do visokih stožernih dužnosti. Sudionik oslobodilačkih operacija HV-a s činom bojnika/kapetana korvete u pričuvi. Bio pročelnik u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje i voditelj/zapovjednik državne intervencijske postrojbe.
Sada na dužnosti ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Član HDZ-a od 1989. i utemeljitelj Mladeži. U drugom mandatu predsjednik splitskog HDZ-a i potpredsjdnik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik kluba vijećnika u Gradskom vijeću Grada Splita, zastupnik u 8. sazivu Sabora RH.

Član brojnih braniteljskih, kulturnih i športskih udruga i društava, među kojima je mnoge i osnivao, te nositelj sedam državnih odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske.

Po svemu Škorić je osoba koja je obilježila razdoblje stvaranja samostalne Republike Hrvatske, a kako je krenuo, očito ćemo ovog HDZ-ovog zastupnika gledati i na jačim funkcijama u toj stranci.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: screenshot/ Izvor/ HDZ Split

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI