UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u: Trijumf Plenkovićeve liste “Odvažno za Hrvatsku”, Kovač čestitao na pobjedi

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u: Trijumf Plenkovićeve liste “Odvažno za Hrvatsku”, Kovač čestitao na pobjedi

HRVATSKI PREMIJER Andrej Plenković prema do sad prebrojenim glasovima unutarstranačkih izbora ostaje na čelu stranke HDZ,  a tim Plenkovića osvaja sve čelne funkcije u stranci.

Nakon obrađenih 321 od 586 biračkih mjesta Plenković osvaja 80%, a Miro Kovač  20% glasova.

U borbi za zamjenika stranke Tomo Medved sa 72 posto glasova pobjeđuje Ivana Penavu koji osvaja 28% glasova, piše dnevnik.hr.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima – Oleg Butković (19 posto glasova), Ivan Anušić (17 posto glasova) , Branko Bačić (17 posto glasova) i Zdravka Bušić (14 posto glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 10 posto glasova, Milijan Brkić osam posto, kao i Tomislav Tolušić, dok Hrvoje Tomasović ima četiri posto, a Ivan Kujundžić tri posto glasova.

U Plenkovićevom stožeru gledala se izjava protukandidata Mire Kovača koji je potvrdio da je nazvao Andreja Plenkovića i čestitao mu na pobjedi.

Novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved poručio je u nedjelju kako je pobjeda Plenkovićevog tima “Odvažno za Hrvatsku” nastavak  kontinuiteta ozbiljne i odgovorne politike, a svim članovima je uputio poziv da doprinesu kako bi HDZ bio ono što jest “predvodnica demokracije i stožerna stranka u Hrvatskoj”.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač čestitao je u nedjelju Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi u utrci za predsjednika HDZ-a.

“Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a “, izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove “Opcije za promjenu”, piše Hina.

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čestitao je u nedjelju navečer na svojem facebooku pobjednicima izbora iz Plenkovićeva tima “Odvažno za Hrvatsku”, koji su po neslužbenim rezultatima uvjerljivo pobijedili na unutarstranačkim izborima.

“Izbori su završili, nadam se kako će izabrano vodstvo imati dovoljno političke mudrosti i širine okupiti nas i povesti u smjeru koji će biti dobar za Hrvatsku i HDZ. Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti. Hvala vam na podršci, pobjeda u Vukovarsko srijemskoj županiji i rezultat u Vukovaru od preko 86 posto obvezuje me da ustrajem na svom putu. Čestitam pobjednicima”, napisao je Ivan Penava u objavi na facebook profilu.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako su unutarstranački izbori u toj stranci prošli bez incidenta i bez ozbiljnijeg prigovora središnjem izbornom povjerenstvu.

“Vrlo smo zadovoljni da je sve prošlo bez jednog incidenta, i bez ozbiljnijeg prigovora koji je upućen središnjem izbornom povjerenstvu”, rekao je Jandroković novinarima u središnjici stranke.

Predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan rekao je da po rezultatima nakon obrađenih 63 posto glasačkih mjesta na koja je izašlo 45.995 članova Andrej Plenković dobiva 80 posto glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 20 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika, Tomo Medved osvojio je 72 posto, dok je Ivan Penava dobio 28 posto glasova.

Od kandidata za potpredsjednika stranke najviše glasova osvojili su Oleg Butković s 19 posto, Ivan Anušić sa 17 posto, Branko Bačić s 17 posto te Zdravka Bušić s 14 posto glasova.

Konačne rezultate objavit će oko 23,30 sati.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Dnevnik.hr/ Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI