UNUTARSTRANAČKI IZBORI Plenković je pokazao da zna kako se upravlja Vladom i HDZ-om

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Plenković je pokazao da zna kako se upravlja Vladom i HDZ-om

U HDZ-u bi se trebali održati unutarstranački izbori. Postoji mogućnost da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ubrza cijeli proces. Tako bi izbjegao poklapanje unutarstranačkih izbora s parlamentarnim izborima.

Sve su oči HDZ-ovaca kada je o tom pitanju riječ uprte u premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji zagonetno šuti, premda je statut stranke prilično jasan. Njegov mandat na rukovodećoj poziciji u HDZ-u traje do 17. travnja, piše Dnevno.hr.

Oni dobro upućeni u zbivanja unutar HDZ-a tvrde kako premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jako dobro kotira unutar stranke i u većem djelu javnosti.

“On je dobrim djelom strategiju već pripremio, ali Plenković nije ishitren i ne želi javno izlijetati, pa vidite da već ima potporu ministara, od ministra policije Davora Božinovića, Milana Kujundžića do ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Tu su i njegovi mladi ministri s kojima je ljetos rekonstruirao Vladu. Ono na što Plenković ozbiljno računa jesu debate. Tu on nema brige, pojest će konkurenciju i na debate je spreman. On neće poput Grabar-Kitarović izbjegavati sučeljavanja, to možete zaboraviti. Predsjeda Europskom unijom, solidno vodi Vladu, podržavaju ga vani, i to su aduti s kojima će ići na unutarstranačke izbore. Što njemu na to može reći jedan Penava, da je izgubio predsjedničke izbore? Pa dao im je prostora da vode kampanju, to su i radili. Nije Plenković kriv za gafove Kolinde Grabar-Kitarović, ne treba ga kriviti ni za europske izbore, on namjerava pomlađivati stranku, i to mu je još jedan od aduta”, kaže izvor iz HDZ-a za portal Dnevno.hr.

U stranci nema osobe koja bi oko sebe mogla okupiti neku snagu koja bi ugrozila premijera i predsjednika HDZ-a Plenkovića, rekao je jedan od članova HDZ-a.

“HDZ će se morati do kraja godine jako pročistiti. Dio ljudi će otići sam jer neće biti zadovoljni zato što nisu na listama za Sabor, neki neće proći na unutarstranačkim izborima onako kako su planirali, posebno u uvjetima jedan član, jedan glas, a sigurno će biti i toga da će pojedini utjecajniji članovi morati odstupiti jer će se suočiti s kaznenim postupcima”, rekao je jedan od istaknutih članova stranke.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI