UNUTARSTRANAČKI IZBORI Ressler: Plenković je najbolji odabir za HDZ

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Ressler: Plenković je najbolji odabir za HDZ

Posinak Vlade Šeksa, hrvatski europarlamentarac HDZ-a Karlo Ressler, iako je nedavno izjavio da u HDZ-u nitko nema bjanko podršku sada je otkrio “naknadnu pamet” pa je rekao u intervjuu za Novi list  da će na unutastranačkim izborima u HDZ-u ipak podržati aktualnog predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića.

“Bilo je neutemeljenih interpretacija koje su išle puno dalje od onoga što sam rekao. Ali prošlo je vrijeme polaganja nekakvih političkih zakletvi vjernosti. Godine 2020. se ne može očekivati razmišljanje u kategorijama političkih prisega, a posebice unaprijed, prije nego su i raspisani izbori. Moramo inzistirati na znanju i poštenju, nastaviti s modernizacijom HDZ-a i prilagodbom izazovima današnjice. Moramo objektivno sagledati rezultate, sve ono što je napravljeno, ali i kako osnažiti HDZ. I zbog svega toga smatram da je na predstojećim unutarstranačkim izborima Andrej Plenković najbolji odabir za HDZ, ali isto tako smatram da je iznimno važno da se u vodstvu HDZ-a okupe svi dijelovi stranke”, rekao je u intervjuu Ressler.

Na pitanje hoće li se i sam kandidirati i je li bitno tko će biti predsjednika HDZ-a, Ressler kaže da u demokratskom procesu unutar HDZ-a trebaju sudjelovati svi i da će podržati Andreja Plenkovića.

“Itekako je bitno tko će biti predsjednik. Andrej Plenković je preuzeo stranku u iznimno teškim okolnostima 2016. gdje smo uspjeli, velikim dijelom i zahvaljujući njegovim osobnim kvalitetama, osigurati pobjedu na parlamentarnim izborima. Kasnije je predvodio Vladu koja iza sebe ima odlične rezultate. Danas gospodarski rastemo na zdravim osnovama uz razduživanje, razina zaposlenosti je rekordna i raste, imamo donedavno nezamisliv suficit državnog proračuna, europski fondovi se koriste puno uspješnije… Jasno je da ima još puno posla, ali to su nesporne činjenice koje ovoj Vladi svi trebaju priznati. Zbog svega toga HDZ ima posebnu odgovornost suprotstaviti se razarajućim pozicijama s jedne strane, ali i isto tako i dokazano neuspješnim politikama upravljanja Hrvatskom s lijeve strane političkog spektra”, rekao je Karlo Ressler u intervjuu za Novi list .

Foto: Ilustracija/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI