UNUTARSTRANAČKI IZBORI Herman: “Nitko sretniji od mene neće biti ako stvarno bude puno kandidata jer onda je i pobjeda slađa i više vrijedi”

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Herman: “Nitko sretniji od mene neće biti ako stvarno bude puno kandidata jer onda je i pobjeda slađa i više vrijedi”

Ako se netko prepozna u priči, kao negativac, politički naivac, neka mu bude. Što drugo nego pitati, može li i ako može kako može biti, pa da bi bili politički vjerodostojni i dosljedni te da ne izdaju povjerenje, potporu i glasove birača unutar zagrebačkog HDZ-a, nakon uobičajene parlamentarne procedure ispitivanja političke, društvene i moralne čestitosti, u HDZ-u i službeno počinje proces unutarstranačkih izbora na lokalnim i regionalnim razinama.

U nekim organizacijama neki su članovi već istakli svoju kandidaturu, a među njima su i Pavo Kostopeč koji želi postati novi predsjednik zagrebačkog HDZ-a te već svima dobro poznati kipar Ivan Kujundžić.

Ono što će biti svima zanimljivo, a nekima naivno zanimljivo, gledati utrku u zagrebačkom organizaciji te stranke.

Protiv aktualnog predsjednika organizacije grada Zagreba, Mislava Hermana kandidirati će se Pavo Kostopeč, koji je u prošlom izbornom ciklusu bio prikupio potpise za tu funkciju te naprasno odustao a tu će se svakako pronaći i kandidatura profila kao što je kipar Ivan Kujundžić kojem HDZ-ovci više niti ne broje kandidature smatrajući da će se kandidirati i za kućni savjet samo da dobije medijsku pažnju.

Na prvi pogled bi se moglo reći da su Kostopeč i Kujundžić u zaista dobroj situaciji i da mogu biti zadovoljni kako su uspjeli iza sebe pridobiti široku unutarstranačku potporu koja stoji nasuprot Hermana, ali to je možda još jedna smicalica članova koja smanjuje njihov manevarski prostor te teško mogu očekivati potporu vrha stranke s kojom će se izravno sukobljavati.

Kostopeč je na izborima u HDZ-u podržavao kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, a vodstvo stranke na državnoj razini navodno je napravilo veliki pritisak na njega da odustane od kandidature, što je on na kraju i učinio. Čelništvo stranke podržalo je Mislava Hermana za poziciju predsjednika zagrebačkog HDZ-a, a s Kostopečom je postignut dogovor da će ga novi Gradski odbor imenovati tajnikom gradske organizacije, ali je on na kraju bio izigran, odnosno na tu je poziciju imenovan Filipović.

Kostopeč je prije nekoliko tjedana javno istupio s velikom sigurnošću da će se upustiti u utrku. I iz kruga njegovih podupiratelja može se čuti da ovog puta neće biti nikakvih kompromisa s vodstvom stranke i nikakvog povlačenja kandidature.

Uz mnogobrojne dilove, mešetarenja, podudarno i spojivo s ideologijom i političkim programom na unutarstranačkim izborima predvaladati će program, ideje, domišljatost i pokoja domoljubna rečenica. Međutim, ovi unutarstranački izbori će tek pokazati hoće li to biti čisti festival demokracije ili alibi pobjeda.

U vrhu HDZ-a od Hermana očekuje se pobjeda te u idućim godinama da se profilira kao jedan od važnijih gradskih političara koji će osvjetliti Plenkovićev obraz i grešku s Davorom Filipovićem na lokalnim izborima.

HDZ-ovci ne spore da stranka na gradskoj razini u Zagrebu stoji loše, no smatraju da krivnju za to ne snosi Mislav Herman koji je po njima spašavao rezultat na zadnjim lokalnim izborima za Gradsku skupštinu te sanirao gafove njihova kandidata Filipovića protiv kojega se borilo čak pet kandidata s desnog centra i desnice.

Herman će i na ove izbore za prvog čovjeka zagrebačkog HDZ-a izaći sa svojim timom, ali hoće li to biti novi osvježeni tim?

Herman na čelu gradske organizacije je vrlo kratko, a cilj mu je da zagrebački HDZ treba profilirati i osnažiti, te uključiti nove ljude.

“Ja vjerujem da smo mi stranku dobro vodili. Ne znam hoće li biti isti tim, ali u svakom slučaju tim će biti. Bit će to skupina novih ljudi s kojima ću zajedno ići u tu priču”, rekao je Herman.

Herman je rekao da ne zna koliko će biti kandidata jer svatko se ima pravo kandidirati.

“Što se više penjem horizont je sve širi”

“Nitko sretniji od mene neće biti ako stvarno bude puno kandidata jer onda je i pobjeda slađa i više vrijedi”, kazao je nedavno Herman za jedan portal samouvjereno da će i ovoga puta biti izabran za predsjednika gradske organizacije.

No, bilo kako bilo, ovaj festival unutarstranačke demokracije u skladu sa Statutom HDZ-a lokalne organizacije stranke, ne nužno da o svemu misle isto, ali ono što je bitno, da dijele iste vrijednosti, isti smjer razvoja HDZ-a.

Autor/ Totalno/ Foto: HDZ/ Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI