UNUTARSTRANAČKI IZBORI PREDSJEDNIK HDZ-A Plenković: Naša je intencija bila da damo novi unutarstranački legitimitet vodstvima lokalnih organizacija

UNUTARSTRANAČKI IZBORI PREDSJEDNIK HDZ-A Plenković: Naša je intencija bila da damo novi unutarstranački legitimitet vodstvima lokalnih organizacija

Članovi Hrvatske demokratske zajednice biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba. Svatko tko se želio kandidirati mogao je to učiniti u predviđenim rokovima, naglasio je danas predsjednik HDZ-a Andrej Plenković glasujući na unutarstranačkim izborima.

“Standardi koje primjenjujemo kao stranka diljem Hrvatske su dobri i korisni, u skladu s programom koji sam najavio još u izborima 2016.”, te naglasio kako su u njegovoj područnoj organizaciji Črnomerec dva kandidata za predsjednika a s obzirom na broj stanovnika zagrebački gradski odbor je u rangu nekih županija.

Plenković je prokomentirao kandidaturu Lovre Kuščevića koji je pod istragom USKOK-a, rekavši kako je njegov bivši ministar jedini kandidat u Nerežišću i da ima sva prava kao član HDZ-a jer on nije za ništa još kriv. Za Maria Banožića je pak rekao da ima njegovo povjerenje i da sa svojim iskustvom može voditi HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji za čijeg predsjednika se kandidirao.

Naša je intencija bila da damo novi unutarstranački legitimitet vodstvima lokalnih organizacija kako bi oni ohrabreni tim legitimitetom mogli ići na lokalne izbore u svibnju gdje imamo ambicije na županijskim, gradskim i općinskim razinama”, naglasio je Plenković.

Naglasimo da će nakon ovih izbora HDZ imati nove čelne u Zagrebu, Rijeci i Splitu, dok će u Osijeku biti isti.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Izvor/ Facebook/ Andrej Plenković/ HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI