(FOTO) UNUTARSTRANAČKI IZBORI: HDZ bira nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba

(FOTO) UNUTARSTRANAČKI IZBORI: HDZ bira nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba

Počelo je biranje novih vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba. Ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa danas na 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, bira predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Treba naglasiti da su birališta otvorena do 19 sati a drugi krug izbora ako bude trebalo zakazan je za 6.prosinca kada ćese birati i izaslanici za izborni Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a.

Već je poznato kako je Mislav herman jedini kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a a za predsjednika Županijske organizacije kandidirali su se Željko Turk i Damir Mikuljan.

Za čelnike većine stranačkih organizacija kandidirao se po jedan kandidat, a po dva kandidata se natječu, uz kandidate za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i predsjednika HDZ-a Grada Rijeke.

Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije natječu se ministar obrane Mario Banožić i zamjenik župana te županije Josip Dabro, a Josip Ostrogović i Kristjan Staničić za predsjednika riječkog HDZ-a.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI