UNUTARSTRANAČKI IZBORI Božinović: HDZ je stranka desnog centra koja je okupljala od prvog dana

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Božinović: HDZ je stranka desnog centra koja je okupljala od prvog dana

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, međunarodni tajnik HDZ-a dr.sc.Davor Božinović za N1 je komentirao unutarstranačke izbore u HDZ-u i kazao je kako je kratko uspio pogledati program suparničkog tima, odnosno Opcije za promjene.

“Ne znam kako bih to nazvao. Meni to djeluje kao proširena preambula nekog teksta. HDZ je stranka desnog centra koja je okupljala od prvog dana, HDZ se uvijek i zvao zajednice jer je imao tu širinu. I uvijek su postojale neke stranke koje su desnije od HDZ-a. Kad god je HDZ skrenuo u desno, to se nije pokazalo dobrim za HDZ. Centar je u Hrvatskoj preširok i on se nekad opredijeli za lijevu opciju, a puno češće za desnu. Svi koji su danas akteri i u HDZ-u su i tada bili akteri u HDZ-u su se opredijelili za Andreja Plenkovića jer su znali da oni mogu odnijeti pobjedu”, ističe Božinović.

Božinović nije htio precizirati s kime bi HDZ mogao u koaliciju.

“O koalicijama se razgovara onda kad završe parlamentarni izbori. Svaka stranaka koja ima povjerenje u sebe, a HDZ ga ima, pokušava se fokusirati na osvajanje što više mandata. Mi smo rekli da koalicija s SDP-om ne bi bila dobra. Važno je predstaviti program. Uopće ne bih sad govorio o tome”, rekao je Božinović.

O koaliciji s Milanom Bandićem kaže: “Vi ste uvijek u situaciji da ćete ili sastaviti vlast ili ići na izbore. Mi smo bili u jednoj krizi kao država, raspadao nam se dobar dio gospodarskog sustava, to nije nešto što smo imali u programu, to se jednostavno dogodilo. U tom trenutku se to jedno moglo spasiti da tu dođu strani kreditori. Imate izbor – ili ćemo dobiti veliku krizu ili ćemo održati stabilnost države da bi se našao eventualno netko tko želi uložiti”.

“Danas to pretvarati u neko ideološko pitanje je potpuno deplasirano”, istaknuo je zaključno za N1 Božinović.

Izvor/ N1/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI