Ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović: Plenković ima punu potporu i Vlada nastavlja s reformama

Ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović: Plenković ima punu potporu i Vlada nastavlja s reformama

Novi međunarodni tajnik HDZ-a ministar unutarnjih poslova MUP) Davor Božinović izjavio je u utorak u Luxembourgu da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima punu potporu u stranci i da ne stoje ocjene o slabijem reformskom kapacitetu Vlade RH nakon nedavnih događaja.

“HDZ je velika stranka, motor politike u Hrvatskoj, i sigurno je da će predsjednik stranke Andrej Plenković i nadalje voditi Hrvatsku u smjeru kojem težimo, a to je rješavanje nagomilanih problema iz hrvatske tranzicije uz održavanje svih makroekonomskih pokazatelja. To je već sada veliki uspjeh njegova vladanja i strankom i vladom i tako ćemo i nastaviti”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zamoljen da komentira izvještajni sabor HDZ-a i posljednje događaje vezane uz promjene u vladi i HDZ-u.

“Pozicija premijera Andreja Plenkovića ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. U konačnici svi koji su prije dvije godine promišljali o tome tko bi bio najbolji kandidat koji bi mogao povesti HDZ prema izbornoj pobjedi, a kasnije za preuzimanje odgovornosti za vođenje države, konsenzusom su zaključili da je to Andrej Plenković i tu se ništa nije promijenilo”, rekao je Davor Božinović.

Upitan da komentira neke tvrdnje u javnosti da je zbog posljednjih događaja smanjen reformski kapacitet vlade, ministar Božinović je rekao da takva ocjena ne stoji.

“Vidjet ćete da će vlada vrlo skoro izići s novim mjerama vezano uz mirovinsku reformu, poreznu reformu itd. Već je puno toga napravljeno, a možda je malo nepravedno što je cijela priča oko Agrokora zapravo stavila u drugi plan puno toga dobroga što se dogodilo. Tko je u povijesti hrvatske države uspio završiti godinu u suficitu? Nikada, nitko”, rekao je Božinović.

Ministar Božinović, koji je u utorak u Luxembourgu sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, u ponedjeljak je imenovan za glavnog tajnika HDZ-a umjesto Mire Kovača. Za političkog tajnika umjesto Davora Ive Stiera imenovan je Lovro Kuščević. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI