Umirovljeni CIA-in časnik: Putin igra ‘poker’ sa SAD-om i europskim saveznicima, pokušavajući ‘blefirati’

Umirovljeni CIA-in časnik: Putin igra ‘poker’ sa SAD-om i europskim saveznicima, pokušavajući ‘blefirati’

Putinov profil je drugačiji nego što je bio prije, rekao je umirovljeni CIA-in viši časnik za tajne službe Dan Hoffman.

Ruski predsjednik Vladimir Putin igra “poker” sa SAD-om i drugim europskim saveznicima dok vodi rat protiv Ukrajine, tvrdi jedan stručnjak.

Umirovljeni CIA-in viši časnik za tajne službe Dan Hoffman rekao je za Fox News Digital da se Putinov profil drastično promijenio u posljednja dva tjedna i tvrdi da Putin više ne igra “šah”, već igra “poker” s ubijenim nedužnim civilima.

“Profil Vladimira Putina od danas nije onaj koji bismo napisali prije dva tjedna ili prije dvije godine. Pa ako bismo o Vladimiru Putinu razmišljali kao o hladno proračunatom šahisti, za koji sam iskreno mislio da jeste, a ja mislio da će iznuditi dogovor od nas i da nikada neće krenuti u rat protiv Ukrajine jer bi to bilo preskupo u smislu prolivene krvi”, rekao je Hoffman. “Ali to nije tip s kojim sada imamo posla. Tako da je gotovo kao da smo vidjeli prijelaz od šahista u pokeraša.”

Hoffman kaže da Putin pokušava izigrati “blef” i kaže da se njegova računica razlikuje od prije.

“On ne zna sve o nama. Kad igrate poker, ne znam točno koju ruku drži. Ne zna točno što mi držimo”, rekao je Hoffman.

Rekao je da predsjednik Biden u konačnici mora razgovarati s Putinom kako bi “jasnio” gdje je Amerika, pogotovo jer je Putin sada podigao status pripravnosti za svoje nuklearne snage.

Hoffman je, međutim, rekao da Amerika i njezini europski saveznici ne blefiraju.

“Bidenova administracija je napravila dobar posao u jačanju NATO-a. Puno toga se događa, imamo Njemačku koja pruža smrtonosnu pomoć, imamo Švedsku koja pruža smrtonosnu pomoć”, rekao je Hoffman. “Odluka SWIFT-a bit će dugoročna. Ništa odmah, ali to je dobar korak u pravom smjeru.

Hoffman je također istaknuo kako je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy natjerao NATO da podrži naciju.

“Kao da je Ukrajina htjela u NATO, Zelenski je htio u NATO, sada se NATO želi pridružiti Ukrajini. To je dobra stvar za NATO, ali je vrlo moćan pokazatelj koliko je Zelensky bio učinkovit kao vođa.”

Putin je u četvrtak rano ujutro po lokalnom vremenu odobrio “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini, rekavši u televizijskom obraćanju da je “naš sukob s tim [ukrajinskim] snagama neizbježan”.

Ruska invazija na Ukrajinu započela je u četvrtak rano ujutro po lokalnom vremenu, jer je ukrajinski ministar vanjskih poslova rekao da je Putin pokrenuo “invaziju punog razmjera” na Ukrajinu.

Ruske vojne snage dobile su više odbijanja nego što se očekivalo od ukrajinskih snaga, a neki stručnjaci kažu da nisu postigli puno od onoga što se očekivalo u ovom trenutku.

Autor: Adam Sabes/ Fox News/ Foto: Ilustracija/(Getty Images/iStock)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI