Radnici Uljanika na ulicama Pule u nikad većem broju: “Uništili ste Uljanik!”, “IDS mafijo!”, “IDS lopovi!”

Radnici Uljanika na ulicama Pule u nikad većem broju: “Uništili ste Uljanik!”, “IDS mafijo!”, “IDS lopovi!”

Više od 3500 radnika Uljanika izašlo su jutros iz kruga brodogradilišta na ulice Pule prosvjedujući zbog neisplate plaća i izražavajući nezadovoljstvo vladajućom strankom u Istri i Puli, IDS-om.

Uobičajenom rutom od brodogradilišta do Gradske palače krenuo je najveći broj radnika do sad, a povorka je putem postajala sve veće i glasnija jer su joj se usput pridružili i građani.

Kod Gradske palače obratio im se zamjenik gardonačelnika Robert Cvek. Rekao je da su danas istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u Zagrebu i čekaju da ih primi ministar gospodarstva Darko Horvat jer, kazao je, “očito premijer nema vremena za njih, nema vremena za Uljanik”.

Prosvjednici su njegovo kratko obraćanje stalno prekidali zvižducima i povicima “Uništili ste Uljanik!”, “IDS mafijo!”, “IDS lopovi!”

Povorka je zatim nastavila ulicama uz veliku podršku građana i povike “Ne damo Uljanik!” i “Uljanik je naš!” Predvode je predsjednik i članovi Štrajkaškog odbora Đani Šverko iz Sindikata metalaca, Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata i Rajko Kutlača iz Sindikata iz Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Jučer su nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili kako su dijelom zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što prime plaću za srpanj. Premijer Plenković i ministar Darko Horvat rekli su da se intenzivno traži rješenje koje će biti zakonito, održivo i korisno za radnike Uljanik grupe.

Opći štrajk u brodogradilištima Uljanik grupe, Uljaniku u Puli i 3. maju u Rijeci počeo je u srijedu, 22. kolovoza. (Hina)

Foto/Dusko Marusic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI