Pula: Radnici Uljanika blokirali promet oko sat vremena tražeći odlazak Uprave brodogradilišta

Pula: Radnici Uljanika blokirali promet oko sat vremena tražeći odlazak Uprave brodogradilišta

Radnici brodogradilišta Uljanik, koji su u srijedu ujutro u 7 sati počeli štrajkati zbog neisplate plaća za srpanj, blokirali su promet oko sat vremena tražeći odlazak Uprave brodogradilišta, koju smatraju najodgovornijom za nastalu situaciju.

Radnici su nakon okupljanja u krugu brodogradilišta oko 9.30 sati izašli na ulici i i blokirali promet izvikujući “Uprava odlazi!”, iako ih je predsjednik Štrajkačkog odbora Đino Šverko pozivao da to ne čine. Promet je bio blokiran sat vremena.

U međuvremenu je održan sastanak Uprave Uljanika i Štrajkačkog odbora, nakon kojeg je predsjednik Jadranskog sindikata u Uljaniku Boris Cerovac izjavio kako Uprava nije prihvatila zahtjeve radnika, koji osim isplate plaće traže i da odlazak Uprave.

“Štrajk će trajati dok se ne ispune naši zahtjevi. Jedna od mogućnosti je i da se štrajk nastavi ispred Vlade u Zagrebu. Ne vjerujemo više nikome, isplata plaće ovisi o Vladi“, kazao je Cerovac.

Radnici koji štrajkaju složni su u ocjeni da je za nastalu situaciju kriva nesposobna Uprava Uljanik Grupe.

Član Povjereništva Sindikata metalaca u riječkome Brodogradilištu 3. maj Boris Bučanac zatražio je preispitivanje odgovornosti svih mjerodavnih za sadašnje stanje u Uljanik Grupi.

“Činjenica je da ljudi koji vode ovu tvrtku nisu dobro odradili svoj posao i treba utvrditi njihovu odgovornost”, rekao je.

Iz Uprave Uljanika poručili su da razumiju nezadovoljstvo radnika, te da u kontinuiranom kontaktu sa svim državnim tijelima rade na rješenju.

“Kroz rješavanje plaće za srpanj intencija je riješiti ukupno pitanje brodogradilišta u idućem razdoblju“, priopćila je Uprava Uljanika. (Hina)

Foto/Dusko Marusic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI