UKRAJINSKI VELEPOSLANIK! Kirilič: Hrvati znaju što je rat, obranili su svoju državu, a mi smo sigurni da ćemo obraniti svoju

UKRAJINSKI VELEPOSLANIK! Kirilič: Hrvati znaju što je rat, obranili su svoju državu, a mi smo sigurni da ćemo obraniti svoju

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič u društvu hrvatskog premijera Plenkovića posjetio je u petak Motel Plitvice te istaknuo da se brutalni rat i agresija Rusije na Ukrajinu nastavlja, pri čemu se granatiraju veliki i mali gradovi i civili.

Radi se, dodao je, o načinu zastrašivanja Ukrajinaca, ali i istaknuo kako su Ukrajinci vrlo snažni duhom jer brane svoju zemlju i svoje obitelji.

Sinoć je došlo do tragičnog pokušaja granatiranja najveće nuklearne elektrane u Europi, što se nije dogodilo u povijesti čovječanstva, kazao je veleposlanik Kirilič poručivši kako bi svijet na to trebao odgovoriti snažno, jasno i jedinstveno.

Zahvalio je ovom prilikom hrvatskoj Vladi, prije svega predsjedniku Vlade kojeg je nazvao velikim prijateljem Ukrajine.

Kazao je da su Ukrajinci koji borave u Motelu Plitvice dirnuti vrlo prijateljskim prihvatom u Hrvatskoj, gdje se osjećaju kao kod kuće zbog podrške koju su ovdje dobili.

“Još jednom zahvaljujem hrvatskom narodu. Vi ste doživjeli i znate što je rat. Vi ste obranili svoju državu, a mi smo sigurni da ćemo obraniti svoju”, poručio je.

Izvor/Vlada/ Foto: Izvor/ Press Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI