ODBRUSIO RUSKOM AGRESORU! UKRAJINSKI PREDSJEDNIK Zelenski: “Ovdje sam. Ne spuštamo oružje. Slava Ukrajini.”

ODBRUSIO RUSKOM AGRESORU! UKRAJINSKI PREDSJEDNIK Zelenski: “Ovdje sam. Ne spuštamo oružje. Slava Ukrajini.”

U novom videu objavljenom na Twitteru u subotu ujutro, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opovrgnuo je bilo kakve izvještaje o tome da je Ukrajina polagala oružje, u objavi pod naslovom “Ne vjerujte lažnjacima”.

“Ovdje sam. Ne spuštamo oružje. Mi ćemo braniti svoju zemlju, jer naše oružje je istina, a naša istina je da je ovo naša zemlja, naša zemlja, naša djeca i mi ćemo sve to braniti”, rekao je.


“To je to. To je sve što sam ti htio reći. Slava Ukrajini.”

U zasebnom tvitu tog jutra dodao je da je upravo razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. “Oružje i oprema naših partnera su na putu za Ukrajinu”, napisao je. “Antiratna koalicija radi!”

Savjetnik ukrajinskog predsjednika kaže da je situacija “pod kontrolom” u predgrađima i periferiji Kijeva.

Myhailo Podoliak, viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je rano u subotu da su ruske snage pokušale “uvesti maksimalnu količinu opreme u grad Kijev”.

No, rekao je, “Trenutno je situacija u prigradskim naseljima i okolici pod kontrolom”.

Govoreći na ukrajinskoj televiziji, rekao je da u gradu postoje “zasebne diverzantsko-izviđačke skupine”, ali da policija i jedinice teritorijalne samoobrane “aktivno rade protiv njih”.

Ranije u subotu, ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je stanovnike Kijeva da se bore vode na ulicama i pozvalo civile da potraže zaklon i ostanu u zatvorenom prostoru. Pucnjava se začula u blizini centra grada prije zore, nakon nekoliko sati jakih eksplozija u glavnom gradu i okolici.

Ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je civile u glavnom gradu Kijevu da se borbe vode na ulicama.

U objavi na Facebooku u subotu, ministarstvo je reklo:

„Na ulicama našeg grada vode se aktivne borbe. Molimo ostanite mirni i maksimalno oprezni!

Ako ste u skloništu, ne napuštajte ga sada.

Ako ste kod kuće — ne prilazite prozorima, ne idite na balkone. Sakrijte se u zatvorenom prostoru, na primjer u kupaonici, i pokrijte se nečim što će spriječiti ozljede od krhotina metaka.

Ako čujete sirene – odmah idite u najbliže sklonište!”

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden naložio je američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu da oslobodi do 350 milijuna dolara za neposrednu potporu ukrajinskoj sigurnosti i obrani, navodi se u novom dopisu koji je Bijela kuća objavila kasno u petak.

Ovo priopćenje dolazi nakon 40-minutnog razgovora između Bidena i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog ranije u petak, tijekom kojeg su razgovarali o “konkretnoj pomoći u obrani”.

Izvor/ CNN/ Foto: (Office of the President of Ukraine)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI