Ukrajina-Rusija: Sutra navečer izvanredni samit EU-a

Ukrajina-Rusija: Sutra navečer izvanredni samit EU-a

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel sazvao je za četvrtak navečer izvanredni samit čelnika država članica na kojem će raspravljati o razvoju događaja nakon ruskog priznanja neovisnosti ukrajinskih separatističkih regija Donjeck i Lugansk.

“Agresivni potezi Ruske Federacije krše međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine te potkopavaju europski sigurnosni poredak. Važno je da nastavimo biti jedinstveni i odlučni i da zajedno definiramo naš pristup i poteze”, navodi Michel u pismu kojim poziva šefove država ili vlada na izvanredni samit koji će početi u četvrtak u 20 sati.

Michel predlaže da čelnici raspravljaju o najnovijem razvoju događaja, o tome kako zaštiti međunarodni poredak temeljen na pravilima, kako postupati s Rusijom i držati je odgovornom za njezine postupke i kako pomoći Ukrajini i njezinim građanima.

Michel je država članicama zahvalio na jedinstvu koje su pokazali posljednjih dana, posebice u pogledu brzog usvajanja sankcija protiv Rusije. (Hina)

Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI