Sirijski migranti ukradenim autobusom pokušali prema Sloveniji

Sirijski migranti ukradenim autobusom pokušali prema Sloveniji

Pogranična policija uhitila je dvojicu sirijskih migranata koji su u noći s ponedjeljka na utorak u Pašinom potoku u općini Cetingrad ukrali autobus i njime krenuli prema Karlovcu, želeći se domoći slovenske granice.

Karlovačka policija izvijestila je da su Sirijci su, ukradenim autobusom karlovačkih registarskih oznaka, krenuli preko Cetingrada i Batnoge prema državnoj cesti D1.

Nakon što ih policijske snage nisu nisu uspjeli zaustaviti uporabom svjetlosnih i zvučnih upozorenja u selu Kremen, potjera se za ukradenim autobusom nastavila i državnom cestom D1. Autobus se na području sela Nikšić zaustavio i iz njega su iskočila dvojica Sirijaca i dala se u bijeg.

Kako su autobus ostavili u neutralnom stupnju prijenosa zbog nagiba ceste je krenuo unatrag, udario u policijski automobil koji se potom zabio u drugo policijsko vozilo.

Unatoč tome, policajci iz Policijske postaje Slunj, stoji u priopćenju, ubrzo su uhvatili odbjeglu dvojicu migranata. Utvrđeno je da je riječ o državljanima Sirije koji su ilegalno prešli državnu granicu između BiH i Hrvatske. (Hina)


Foto i video/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI