SOA uključena u razjašnjavanje tzv. afere mailovi – Markić: “Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni ‘lijek’, i policiji”

SOA uključena u razjašnjavanje tzv. afere mailovi – Markić: “Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni ‘lijek’, i policiji”

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić potvrdio je u petak medijima da je njegova služba uključena u razjašnjavanje tzv. afere mailovi te da daju „punu potporu” policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati „konačni lijek”.

„Samo ćemo reći da je SOA uključena, to nam je zadaća. Imamo jasne upute državnog vrha da razjasnimo situaciju. Dajemo potpunu potporu DORH-u jer je bitno da DORH da konačni ‘lijek’, i policiji”, kazao je Markić televiziji N1.

Na pitanje je li SOA do sada nešto otkrila Markić je kazao da rade na tome te da će konačno izvješće dobiti „državni vrh i vjerojatno Saborski odbor za nacionalnu sigurnost” koji će potom izvijestiti medije.

Govoreći o autentičnosti u medijima objavljenih sms poruka potpredsjednice Vlade Martine Dalić i osoba povezanih s izradom lex Agrokor Markić je kazao da oni „na prvi pogled izgledaju smiješno”, te dodao da su se „ozbiljno primili toga” i da će ustanovit o čemu je riječ.

​Na pitanje kako je moguće da su SOA-i promaknule objavljene poruke kada su prošle godine provjeravali mailove ministrice Dalić Markić je kazao: “Tada smo se jasno očitovali. Znali smo što je naša zadaća i to smo izvršili. Sada je malo drugačija zadaća, to ćemo isto izvršiti pa ćemo vas obavijestiti”, prenosi N1.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI