Uhićeno 29 osoba u akciji kodnog naziva “Mreža IV” razbijanju lanca trgovine drogom diljem BiH

Uhićeno 29 osoba u akciji kodnog naziva “Mreža IV” razbijanju lanca trgovine drogom diljem BiH

Policija je u masovnim racijama u više gradova u Bosni i Hercegovini uhitila 29 osoba u sklopu razbijanja lanca proizvodnje i trgovine drogom, izvijestili su iz Federalne uprave policije (FUP).

Na području županija sa sjedištem u Zenici uhićene su 23 osobe, u Sarajevu dvije te četiri u Travniku, a pretresene su 32 lokacije. Ukupno je u prijepodnevnim satima uhićeno 29 osoba, a policijska akcija se nastavlja te se traga za još osumnjičenih trgovaca drogom.

Pronađene su određene količine droge i dokazi koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku te lociranja i uhićenja osoba koje su mete akcije.

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Aldina Alić izjavila je da se za tri osobe još uvijek intenzivno traga te da je za njima raspisana tjeralica.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I”, “Mreža II” i “Mreža III”, koje su provedene u 2016, 2017. i 2019. godini i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela koja su počinile osobe koje su bile meta operativnih akcija, navedeno je u priopćenju FUP-a.

Foto: FUP/ SIPA

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI