Uhićena petorica osumnjičenih za napad na mladića ispred NSK

Uhićena petorica osumnjičenih za napad na mladića ispred NSK

Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je uhitila petoricu koju sumnjiči da su prije tjedan dana divljajući po zagrebačkom Trnju teško ozlijedili 21-godišnjaka u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK).

U policijskom priopćenju stoji da je „vezano za događaj na Trnju ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 24. listopada 2018. uhićeno pet osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje“.

Prema ranijim policijskim informacijama skupina nasilnika je 24. listopada oko 18 sati ispred NSK verbalno napalo 21-godišnjaka koji je ušao u predvorje knjižnice, gdje ga je napao 29-godišnjak koji je uhićen, dok je za ostalima pokrenuta potraga.

Desetak minuta kasnije skupina mladića upala je u kafić u Paromlinskoj ulici gdje su oštetili ulazna vrata i inventar te su zapalili baklju i napali 64-godišnjakinju.

Prema pisanju medija, skupina od 10 do 15 osoba bila je zamaskirana i naoružana šipkama i palicama, a taj napad je nastavak obračuna navijača BBB i Torcide. U NSK su upali vičući “Tovari! Tovari! Dolje, Tovari!”, a napad su nastavili u obližnjem kafiću ‘Dalmatinka’ u Paromlinskoj ulici. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI