UDRUŽENI NAPADI ČOVIĆA I DODIKA NA SLUŽBE SIGURNOSTI NEUSPJEŠNI: Mehmedagić će vrlo brzo biti potvrđen za još jedan mandat ravnatelja OSA-e u Bosni i Hercegovini?

UDRUŽENI NAPADI ČOVIĆA I DODIKA NA SLUŽBE SIGURNOSTI NEUSPJEŠNI: Mehmedagić će vrlo brzo biti potvrđen za još jedan mandat ravnatelja OSA-e u Bosni i Hercegovini?

Niko ne zna šta je bila namjera napada Dragana Čovića i Milorada Dodika na ravnatelja OSA-e u BiH osim preuzimanja kontrole nad Obavještajnom agencijom da prikriju nezakonite radnje. Jedino logično razmišljanje. Pritisci i pokušaj političkog utjecaja Milorada Dodika i Dragana Čovića na Obavještajne, pravosudne i policijske institucije nedopustivo su ponašanje koje predstavlja izravno zadiranje u njihov rad i ruši stabilnost Bosne i Hercegovine. Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, koji je u nedjelju podnio ostavku na važnu dužnost člana predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), čiji je dugogodišnji član samo po sebi govori da su Čamparine nezakonite radnje ugledale svijetlo dana pa je bilo i logično da podnese ostavku u stranci, a još logičnije bilo bi da je podnio ostavku na mjestu ministra unutarnjih poslova Federacije BiH. Ministar policije Čampara nakon što su mediji razotkrili kako su neki od njegovih bliskih suradnika autori anonimne kaznene prijave koja je Tužiteljstvu BiH podnesena protiv ravnatelja Obavještajno – Sigurnosne agencije OSA-e Mehmedagića potkraj kolovoza, podnio je ostavku u svojoj stranci koja je na vlasti u BiH. Nitko nema pravo montirati bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organiziranom kriminalu u BiH. Mehmedagić će vrlo brzo biti potvrđen za još jedan mandat ravnatelja OSA-e i u tome ima punu potporu SDA i Bakira Izetbegovića, te mnogih pravosudnih i policijskih struktura u Bosni i Hercegovini.

OBA – OSA BiH i Mehmedagić su već duže pod udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad te Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po Bosni i Hercegovini i njene građane. U napadima na Mehmegadića do sada su bili najžešći članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov kompanjon Dragan Čović. Potpuno jasno ko i sa kojim ciljem stoji iza napada na Obavještajni sustav Bosne i Hercegovine. Diskreditacija i pokušaj diskreditacije je jedan od najjačih napada u kojem se ravnatelja OSA-e Mehmedagića pokušava diskreditirati prije novog kandidiranja za direktora te agencije. Mehmedagić je meta napada onima kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad OSA-e u borbi protiv kriminala. Treba podsjetiti i da je OSA jedna od rijetkih sigurnosnih institucija u BiH nad kojom dvojac Dodik-Čović nema apsolutnu kontrolu.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: OBA – OSA

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI