UDBA i udbašenje se prilično udomaćilo u HDZ-u?

UDBA i udbašenje se prilično udomaćilo u HDZ-u?

Da li je to moguće ljudi moji, uzviknuo bi legendarne riječi legendarni sportski komentator Mladen Delić. A izgleda da je itekako moguće, jer se na velika vrata u hrvatski zračni prostor vratila zloglasna UDBA.

Iz zatvora u Glini, naime, oglasio se Zdravko Mustač koji tamo služi zatvorsku doživotnu kaznu zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića. Treba svakako naglasiti kako je Mustač bio čelnik jugoslavenske tajne službe, ali i visoki dužnosnik hrvatskog obavještajnog sustava odmah nakon stvaranja države.

Dakle, Mustač se požalio na nepravdu i bezakonje ali i na još mnogih stvari a Vladimira Šeksa je nazvao ni više ni manje nego „udbaškim špiclom“. Ako tome dodamo i otpužbu jedne saborske zastupnice da je ministar policije Davor Božinović iskustva sticao u komunizmu, postavlja se pitanje da li to bivši čelnici UDBE i KOS-a kontroliraju Andreja Plenkovića ali i cijeli HDZ..

UDBA i udbašenje se prilično udomaćilo u međusobnim raspravama u političkom miljeu. Taj milje su po shvaćanju mnogih stvorili špijuni stasali u komunizmu i ako je suditi po svemu Plenković i HDZ su postali strogo kontrolirani vlakovi što u najmanju ruku mora brinuti sve nas. HDZ je stranka koju je dobrim dijelom stvarala tajna policija bivšeg režima.

HDZ, misli li preživjeti i nakon ovog mandata Plenkovića, Šeksa, Jandrokovića, Božinovića i tu svitu, mora tijekom mandata demontirati Plenkovićev HDZ. Ne uništi li HDZ sam unutar sebe poslušnike udbaške strukture te ne formira li se ponovo pročišćen, bez svih onih koji su politiku shvatili kao djelatnost kojom se postiže osobno bogaćenje, onda će HDZ uništiti sami glasači, hrvatski građani. Glasači i članovi HDZ-a su u većini iskreni i istinski domoljubi koji vole svoju zemlju, a Plenkovićev HDZ je sve to odbacio od sebe.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI