U Zagrebu 822 novooboljelih od koronavirusa, a Zagrebačka županija 266 novih slučajeva zaraze

U Zagrebu 822 novooboljelih od koronavirusa, a Zagrebačka županija 266 novih slučajeva zaraze

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 822 novooboljelih od koronavirusa.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ izvijestio je i da je njihova Služba za kliničku mikrobiologiju u proteklom danu obavila 1347 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 600 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 877 osoba, te su mjere samoizolacije izrečene za 1591 osobu.

Od 877 obrađenih pozitivnih osoba, 317 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 339 osoba je prethodni kontakt s oboljelima, dvije su osobe doputovale iz BiH i s Kosova.

U domovima za starije i ostalim ustanovama socijalne skrbi oboljelo je 41 štićenika i djelatnika, dok je za 76 osoba obrada u tijeku.

Kod 24 osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Jedanaestero djece školske dobi u obradi su kod liječnika školske medicine.

Obrada za 62 osobe završeni su liječnici obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom sportske aktivnosti, a kod tri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim okupljanjima i prilikom izlazaka.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 21 korisnika i osam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 33 učenika, jednog nastavnika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 376 učenika osnovnih te 596 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba je 21 osoba.

U Gradu Zagrebu sada je 3481 aktivan slučaj.

U proteklom danu na području Zagrebačke županije utvrđena je zaraza koronavirusom kod 266 osoba, a izliječeno je 258 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Zagrebačke županije.

Aktivno 3102 slučaja zaraze, a do subote ukupno 6983. Izliječeno je 3847 osoba, a 34 osobe su preminule.

Najviše je novooboljelih, njih 60, u Velikoj Gorici, potom u Samoboru – 50 te u Zaprešiću – 35. Dvadeset ih je u Jastebarskom, 16 u Svetoj Nedelji, po 12 u Kloštar Ivaniću i Brdovcu, 11 u Ivanić Gradu, 10 u Dugom Selu.

Oboljele bilježe još Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Bistra,  Jakovlje, Luka, Marija Gorica, 3ušća, Klinča Sela, Orle, Kravarsko, Pokupsko,  Križ, Brckovljani, Rugvica, Dubrava, Rakovec

Samoizolacija je propisana učenicima devet razreda osnovnih škola i jednog razreda srednje škole.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci, te ih pozivaju da izbjegavaju putovanja. (HINA)

Foto: Pixabay

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI