U Zagrebu 226 novooboljelih od virusa covid-19

U Zagrebu 226 novooboljelih od virusa covid-19

Zagreb, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u posljednja 24 sata ima ukupno 226 novooboljelih od virusa covid-19.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obavljena su 1263 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 172 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 409 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1381 osobu.

Od 409 obrađenih pozitivnih osoba – 117 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, 52 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 33 osobe obrada je još u tijeku. Kod 19 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a sedmero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obradu za dvije osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Sedam je osoba doputovalo iz Njemačke, BiH i Tanzanije. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika i 13 djelatnika.

Tijekom subote utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 29 učenika i šest nastavnika osnovnih škola te jednog učenika srednje škole. Mjera samoizolacije određena je za 601 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 12 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 14 osoba. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI