U zagrebačkoj Areni smješteno 9 pacijenata, sutra se očekuje još 10 do 15 oboljelih od Covida-19

U zagrebačkoj Areni smješteno 9 pacijenata, sutra se očekuje još 10 do 15 oboljelih od Covida-19

U stacionaru Arene Zagreb, koji je u subotu počeo s radom, do večeras je smješteno devetoro oboljelih od Covida-19, a prevezeni su iz Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, iz KB-a Dubrava i KBC-a Sestre Milosrdnice.

Sutra se planira prijem njih još 10 do 15.

Od zaprimljenih pacijenata njih troje imaju blagu kliničku sliku, dvoje umjerenu, a njih četvoro  je došlo na nastavak liječenja. Najmlađi pacijent ima 25 godina, a najstariji 90 godina, rekla je u večerašnjem Dnevniku HTV-a dr. Marija Gomerčić Palčić, voditeljica COVID odjela u KBC-u Sestre milosrdnice i voditeljica liječnika u stacionaru Arena.

Napominje da je na početku prijem pacijenata išao malo sporije, ali se tim već uigrao i sve teče onako kako su i planirali.

Dr. Gomerčić Palčić nije željela prejudicirati kojim će se tempom puniti Arena, ali ovisit će o broju novooboljelih i potrebama zdravstvenih ustanova.

U stacionaru Arene u Zagrebu je pripremljeno 100 kreveta, uz trećinu njih spremne su i boce s kisikom. Pacijente je uz medicinske sestre, dočekalo 18 liječnika – tri vojna i 15 iz bolnice “Sestre milosrdnice”.

U Areni je osiguran internet, a uz svaki krevet je i priključak za struju tako da će oboljeli moći komunicirati sa svojim obiteljima.

Izvor/ Hina/ Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI