U potresu opet stradala crkva u zagrebačkim Remetama

U potresu opet stradala crkva u zagrebačkim Remetama

Novi razoran potres koji je zadesio Petrinju i okolicu, 30-ak puta jači od onog koji je pogodio Zagreb u ožujku, bio je jačine 6.2 stupnja po Richteru. Razoran potres osjetili su i stanovnici Zagreba. Trenutak potresa snimljen je i u župi u Remetama. Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, koja je pretrpjela štetu u zagrebačkom potresu 22. ožujka, ponovno je oštećena tijekom potresa u ponedjeljak i utorak.

Na svojoj Facebook stranici objavili su dramatičnu video snimku na kojoj se vidi trenutak današnjeg potresa. U crkvi se u tom trenutku nalazila i molila samo jedna vjernica koja u početku, prvih dvije sekunde, kao da nije ni shvaćala da su se lusteri počeli ljulati, piše Jutarnji list.

Kada je počela padati žbuka sa zidova, ona je u panici zalegla na klecalo ispod klupe za vjernike gdje se sklupčala i čekala prestanak podrhatavanja. Čim je potres završio, pobjegla je iz crkve u kojoj je, kao što je vidljivo na snimci, opet došlo do oštećenja zidova.

Župa u Remetama naknadno se oglasila objavom kako će svetište 30. prosinca ostati zatvoreno za vjernik iz sigurnosnih razloga. Vjernike su pozvali da se ujedine u molitvi krunice u utorak u 17.45 preko Facebooka uživo, a misa u srijedu bit će u srijedun u 7 ujutro preko društvenih mreža, stranice zuparemete.net, Laudato televizizije ili aplikacije Majka Božja Remetska.

Radi sigurnosti remetsko svetište ostat će zatvorena za vjernike 30. prosinca (utorak). No misno slavlje će biti u crkvi u 7 sati kojemu se možete pridružiti preko aplikacije Majka Božja Remetska, facebooka Župa Remete, www. zuparemete.net ili preko Laudato TV.

Izvor: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/snimljen-trenutak-potresa-u-crkvi-u-zagrebackim-remetama-vjernica-se-sklupcala-ispod-klupe-15039668

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI