U ponedjeljak mobilni uredi Ministarstva u naseljima Gora, Prekopa i Kihalac

U ponedjeljak mobilni uredi Ministarstva u naseljima Gora, Prekopa i Kihalac

Mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u ponedjeljak će biti u naseljima Gora, Kihalac i Prekopa, i pomagati građanima potresom pogođenog područja Banovine u podnošenju zahtjeva za obnovom objekata.

Službenici će na terenu od 10 sati pomagati građanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi, objavljeno je u nedjelju na službenim web stranicama državnog Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa potresinfo.gov.hr

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove stradalih objekata, sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja, navode iz Ministarstva.

Na mrežnim stranicama potresinfo.gov.hr mogu se preuzeti Obrasci zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa (Sisačko-moslavačka, Karlovačka i u Zagrebačkoj županiji općine Kravarsko i Pokupsko). Također može se pogledati Programom mjera obnove zgrada oštećenim potresom.

Više informacija o obnovi zgrada na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije građani mogu pronaći na stranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. (Hina)

Foto: Izvor/ Twitter/ Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI