U NAJVEĆOJ BORBI ZA NAJMANJE HEROJE: “Palčići” i “Dinamo to smo mi” donirali opremu osječkoj Klinici za pedijatriju

U NAJVEĆOJ BORBI ZA NAJMANJE HEROJE: “Palčići” i “Dinamo to smo mi” donirali opremu osječkoj Klinici za pedijatriju

Medicinsku opremu vrijednu više od 457 tisuća kuna Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra u ponedjeljak su donirali Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” i Udruga “Dinamo, to smo mi”.

U sklopu humanitarne akcije “Palčići za Hrvatsku” pedijatrijskoj klinici donirani su: intenzivni inkubator, uređaj za neivanzivnu ventilaciju, sustav za reanimaciju novorođenčadi i transkutani bilirubinometar.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” Željka Vučko rekla je kako su, nakon donacija u dvije zagrebačke bolnice te u Splitu i Rijeci, opremu donirali osječkom KBC-u. Najavila je da će se donacije nastaviti sve dok sva rodilišta, koja su dostavile popise, u sklopu akcije “Palčići za Hrvatsku”, ne dobiju bar dio potrebnih uređaja.

Nakon 2013. godine kada su Palčići na ovom istom mjestu uručili dva uređaja vrijedna 257 000 kn Osiječka neonatologija od danas je bogatija za: intenzivni inkubator Giraffe Omnibed Carestation CS1 u vrijednosti 241.875,00 kn, uređaj za neivanzivnu ventilaciju NCPAP/DuoPAP/HFNC s PRICO modom u vrijednosti 122.300,00 kn, sustav za reanimaciju novorođenčadi sa mobilnim podvožjem GE STAR u vrijednosti 59.075,31 kn i transkutani bilirubinometar u vrijednosti 34.087,50 kn. Ukupna vrijednost doniranih uređaja je 457.333,81 kn.

Željka Vučko je istaknula i da je njihova vrijednost za pacijente neprocjenjiva.

U ime KBC Osijek donaciju su s radošču primili pomoćnik ravnatelja za kvalitetu prof.dr.sc. Domagoj Drenjačević, dr. med., predstojnik Klinike za pedijatriju, prim. Ivica Škoro, dr.med. te voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Mirna Sipl, dr. med.

Zahvalivši se na donaciji, pomoćnik ravnatelja osječkog KBC-a Domagoj Drenjačević ocijenio je kako se radi o vrhunskim medicinskim uređajima koji će podići razinu zdravstvene zaštite za najmlađe pacijente i omogućiti kvalitetnije liječenje.

Voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu osječkog KBC-a Mirna Sipl istaknula je kako će donirana oprema biti vrlo značajna za prijevremeno rođenu djecu koja dominantno imaju problema s disanjem, a posebno je značajno što je to donacija roditelja koji najbolje znaju koliko je proces liječenja nedonoščadi dugotrajan i neizvjestan.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ Foto: Željka Vučko/ “Palčići za Hrvatsku”

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI