U KOORDINACIJI MUP-a! Osnovana radna skupina radi prihvata i zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine

U KOORDINACIJI MUP-a! Osnovana radna skupina radi prihvata i zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine

Kako bi sva nadležna tijela i institucije koordinirano djelovale u provođenju mjera i aktivnosti pružanja humanitarne pomoći, prihvata i zbrinjavanja stanovništva iz Ukrajine, Vlada je na sjednici u ponedjeljak osnovala Međuresornu radnu skupinu čijim će radom koordinirati MUP.

Odluka je donesena zbog velike humanitarne krize nastale napadom Rusije na Ukrajinu, a s obzirom na priljev izbjeglica u zemlje EU.

“Neke procjene govore o mogućnosti da skoro četiri milijuna ljudi prijeđe na teritorij EU kao izbjeglice. U tom kontekstu ne treba zaboraviti ni interno raseljene osobe, za koje se procjenjuje da mogu doseći brojku i do osam milijuna ljudi”, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obrazlažući odluku o osnivanju Međuresorne radne skupine za provedbu aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjeglog stanovništva iz Ukrajine.

Radi se o velikoj humanitarnoj krizi, istaknuo je Božinović, a u znak solidarnosti i podrške ukrajinskom narodu Vlada je spremna pružiti humanitarnu i tehničku pomoć u njihovom prihvatu.

Zadaća Međuresorne radne skupine bit će koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija te provođenje mjera i aktivnosti radi pružanja humanitarne pomoći prihvata i zbrinjavanje stanovništva iz Ukrajine, a njezinim će radom koordinirati MUP, koji će obavljati i stručne tehničke i administrativne poslove.

Izvor/ Vlada/ Foto: CNN

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI