U IME NARODA, NEKA JE SILA PODIZALA HDZ I ANDREJA PLENKOVIĆA PREMA POBJEDI, NA NJEMU JE DA ISPUNI OBEĆANO!

U IME NARODA, NEKA JE SILA PODIZALA HDZ I ANDREJA PLENKOVIĆA PREMA POBJEDI, NA NJEMU JE DA ISPUNI OBEĆANO!

Tisuće i tisuće riječi, i sa stotine izjava i komentara pokušali smo probuditi i osvjestiti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića o silnoj koruptivnoj, uhljebničkoj, izdajničkoj, uvlakačkoj politici u Hrvatskoj tako i u njegovoj stranci. Da ne bi se ponavljalo ono što je već mnogo puta rečeno, pokušat ćemo drugačijim načinom. U našoj poslijednjoj analizi političkih događaja oko predsjednika HDZ-a i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića pokušati ćemo to sve bistrije objasniti. Nakon što su se opet smjestili udobno na vlasti, hadezeovci polako počinju aktivnosti na formiranju vlade kako bi krenuli s poslovima kojih će biti napretek. U isto vrijeme vidimo da iz redova stranke te iz cijele domovine i cijeloga svijeta stižu čestitke predsjedniku HDZ-a i premijeru Plenkoviću pa i onih koji su protiv Plenkovića radili i mišlju i djelom. Dok su sve radili kako bi naštetili svom vođi sad preuzimaju njegove zasluge pretvarajući ih u svoje. HDZ-u će ostati još jedan zadatak, a to je da budno pazi na svoje članove i na njihove postupke ali i da ih zaštiti od unutarnjih silnih nepodopština, mobinga i mnogih nepoštenih etiketa. Sigurno je da u svojim redovima krije neke nove i sada anonimne članove koji boravak na vlasti smatraju privilegijom koja im omogućuje da rade što žele. Svi oni nagrizaju sve ono dobro što stranka čini i što je stvara poželjnom na vlasti. Dok god se ne budu oštro obračunavali s takvim nepodopštinama uvijek će nositi stigmu stranke u kojoj je dobro biti ako se želiš sam obogatiti ili dobro profitirati. Treba gledati one iskrene članove stranke i one vrijedne koji svojim mukotrpnim radom u HDZ-u i odricanjem čine dobro svojoj stranci, njima treba dati šansu. Onima koji su doživjeli nepravdu i čekaju da se to ispravi, samo tako će Plenković zadobiti njihovo povjerenje i poštovanje kao čovjeka i kao predsjednika HDZ-a.

Plenković je dobio izbore na način kako je to samo pošlo za rukom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i dr. Ivi Sanaderu. Dobio ih je tako da ne mora ovisiti o nekim drugim rukama i Vladu može sastaviti na svoj način kako on to sam zamišlja. Sad kad je s te strane siguran može krenuti izvršavati obećano ako želi biti vjerodostojan i ako ne želi razočarati građane.

Prije svega neke naznake govore da će Plenković na inzistiranje američke administracije oštro krenuti u borbu protiv koruptivne hobotnice koja je već postala ozbiljan teret za njega jer je čine i članovi njegove stranke. Vrijeme je da se Plenković razračuna s njima. Treba prvo utvrditi kako je iz fonda HDZ-a nestao novac koji je stranku doveo na financijsku nulu a očito je da su mnogi upetljani u to pražnjenje blagajne, koja je usput pod vodstvom Plenkovića opet puna. No, ima tu još puno radnji koje su ispod crte zakona. Sa svima njima Plenković se mora razračunati, a sad eto ima i podršku američke administracije kao što ima i potporu europske zajednice. Na taj način će steći simpatije i kod onih koji nisu baš skloni HDZ-u. Plenkoviću je otvoren put i svi željno očekujemo da se krene u tu borbu protiv političke korupcije, jer će biti manje posla i za novinare, jer u pravilu novinari otkrivaju sve korupcijske afere. Sad kad je blagajna puna, kad se mogu mirno provoditi sve zamisli koje idu za dobrobit zemlje, Plenković ima povijesnu priliku da se obračuna s kriminalom u našoj domovini. Nadajmo se da će tu priliku iskorisiti.

Krleža je napisao da nema jednog jedinstvenog hrvatstva, da ga nikada nije bilo i da ga nikada ne će biti. Eto Plenkoviću sada povijesne prilike u obrani istine o ujedinjenju hrvatskog naroda gdje mu zadaća postaje ne samo borba protiv korupcije koja izjeda ovaj narod, već i očuvanje identiteta i opstanka hrvatskog naroda. Ako Plenković sustavno ojača i razvije onaj hrvatski nacionalni ponos, uspjet će u svemu što je naumio, jer kao što pojedinac ne može uspjeti bez samopoštovanja i ponosa, vjere u vlastite sposobnosti, tako ni narod ne može uspjeti bez nacionalnog ponosa i domoljublja. Hrvatski narod znat će obraniti svoju samostalnost, svoju egzistenciju, samo mu daj šansu i priliku da to čini. Hrvatskom narodu ne trebaju nikakvi tutori europe koji će nam soliti pamet i stalno nametati krivnju koje nema. Uzdigni se Plenkoviću iznad svega i neka ti hrvatski narod bude vodilja i tvoja politička budućnost će biti blistava i slavljena. Jer kada iste uši slušaju iste riječi, izgovorene istim jezikom, tonom, načinom razmišljanja, onda taj govor najbolje legne tim ušima, najbolje ga razumiju, jednostavno ih plijeni pa ga slušaju.

“Budimo skrušeni, budimo Božji! Pobjeda pripada Bogu i onima koji su Božji. Zmaj uvijek gubi rat. Čini se da dobiva koju bitku. Može dobiti bitku u pojedinoj savjesti kad zarobi čovjeka, kad ga zlom okuje, i psovkom, i mržnjom, i bludnošću i nevjernošću, ali on ipak uvijek gubi rat.” (Franjo Kuharić)

Tekst i foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI