U dubrovačku luku sletio zrakoplov Delta Air Linesa na izravnoj liniji iz New Yorka

U dubrovačku luku sletio zrakoplov Delta Air Linesa na izravnoj liniji iz New Yorka

Nakon što je u petak na inauguracijskom letu u dubrovačku zračnu luku sletio zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji New York-Dubrovnik, u subotu je, također na izravnoj liniji iz New Yorka, stigao i prvi zrakoplov Delta Air Linesa s punim kapacitetom od 226 putnika.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić podsjetio je kako je Delta Air Lines nasljednik Pan Americana, koji je letio izravno za Dubrovnik do 1991. godine.

“Potom smo obnovili povezanost 2019. godine izravnom linijom za Philadelphiu American Airlinesa, a danas smo s dvije kompanije United Airlines i Delta Air Lines povezani osam puta tjedno. To nam puno znači jer se još uvijek nije otvorilo britansko tržište, pa bi nas američko moglo izvući. Očekujemo veliko povećanje u odnosu na 2020. godinu”, rekao je Luetić.

Dodao je kako je ZLD u mogućnosti primiti širokotrupne zrakoplove nakon obnove i uspješno ostvarenih projekata modernizacije terminala i proširenja poletno-slijetne staze, koja je najduža u Hrvatskoj.

“Čestitam svim zaposlenicima koji su se pripremali i obučili za zahtjevne procedure”, izjavio je Luetić, koji očekuje da će do kolovoza Dubrovnik biti povezan s preko pedeset odredišta.

Regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa Thomas Brandt istaknuo je kako među Amerikancima vlada veliko zanimanje za posjet Hrvatskoj i Dubrovniku, što se potvrdilo već na prvim srpanjskim letovima.

“Proveo sam tri dana u Dubrovniku i potpuno razumijem zašto je interes takav. Prvi let je rasprodan, a čak je i povratni let jako dobro popunjen. Interes je velik za oba smjera. Veselimo se što ćemo doprinijeti hrvatskoj ekonomiji”, rekao je Brandt.

Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman naglasila je kako izravni letovi iz New Yorka nisu od značaja samo za Dubrovnik, već i za cijelu Hrvatsku.

“Najavili su da će upoznati i ostale krajeve Hrvatske, jer oni u maloj destinaciji ne poznaju granice. To je bilo razvidno i na nedavnoj konferenciji američkih turističkih agenata u Dubrovniku. Američki turisti su prepoznali što smo prvi za njih otvorili granice. Ovo je još jedan od dokaza da smo se potrudili dobro pripremiti sezonu”, istaknula je Herman.

Dubrovački gradonačelnik Franković pozvao građane na što veću procijepljenost

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ocijenio je nedovoljnim 47 posto procijepljenih u Dubrovniku pa je pozvao Vladu RH da poduzme sve kako bi se uvela najveća moguća ograničenja za one koji se mogu, ali ne žele cijepiti.

“Sve ide u dobrom smjeru, ali moramo podizati razinu svijesti kod sugrađana koji se nisu cijepili. Ako želimo sezonu i u rujnu i listopadu, moramo se cijepiti, jer time osiguravamo kruh na našim stolovima. Čak 80 posto nas živi isključivo od turizma. Ne želim razumijeti ‘antivaksere’ koji nas ostale očito smatraju budalama. Nismo se mi cijepili kako bismo isključivo zaštitili svoje zdravlje, već i smanjili mogućnost širenja zaraze te time osigurali oporavak dubrovačkog gospodarstva”, poručio je Franković.

Delta Air Lines će New York i Dubrovnik povezivati u suradnji s europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic, s odlascima srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI