U BiH 286 novozaraženih, otvara se granica za sve strance uz negativan PCR test, što se ne odnosi na Hrvatsku iz koje se ulazi i bez toga uvjeta

U BiH 286 novozaraženih, otvara se granica za sve strance uz negativan PCR test, što se ne odnosi na Hrvatsku iz koje se ulazi i bez toga uvjeta

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je zabilježeno 286 novozaraženih osoba koronavirusom, devet je osoba preminulo, a vlasti najavljuju potpuno otvaranje granica za sve strance koji posjeduju negativan PCR test, što se ne odnosi na Hrvatsku iz koje se ulazi i bez toga uvjeta.

Prema podacima entitetskih zdravstvenih ustanova, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 209 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2, dok je u Republici Srpskoj zabilježeno 77 slučajeva zaraze.

U Federaciji BiH je zabilježena zaraza u svim županijama osim Bosansko-podrinjske sa sjedištem u Goraždu.

U posljednja 24 sata u Federaciji je od posljedica oboljenja od Covida-19 preminulo osam osoba, a u Republici Srpskoj jedna.

Od početka epidemije u ožujku ove godine u Bosni i Hercegovini je zabilježena zaraza koronavirusom kod 20.803 osobe, a 636 je preminulo.

Vlasti Bosne i Hercegovine najavile su da će unatoč svim iskušenjima ipak otvoriti granicu za ulazak svih stranaca koji posjeduju negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Ta se mjera ne odnosi na državljane Hrvatske te susjednih zemalja Srbije i Crne Gore koji mogu bez dodatnih uvjeta ulaziti u Bosnu i Hercegovinu. (Hina)

Foto: Screenshot/ Izvor/ EPA/ EFE/FEHIM DEMIR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI