TUŽNA VIJEST Bilobrk i Klabot potvrdili da su izgubili još jednog kolegu: ”Pronađeni nestali ronilac je heroj Domovinskog rata, riječ je o bivšem pripadniku ATJ Lučko Mariju Špekuljuku”

TUŽNA VIJEST Bilobrk i Klabot potvrdili da su izgubili još jednog kolegu: ”Pronađeni nestali ronilac je heroj Domovinskog rata, riječ je o bivšem pripadniku ATJ Lučko Mariju Špekuljuku”

Najelitnija jedinica hrvatske policije “ATJ Lučko” prošla je sva najteža ratišta u Domovinskom ratu, u utorak su ostali bez još jednog kolege, potvrdio je za Dnevnik Nove TV zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk.

Tijekom Domovinskog rata 19 njihovih pripadnika dalo je život za Hrvatsku, a sada nesretnim slučajem još jedan izgubljeni život ove elitne postrojbe.

Današnju 31. obljetnicu elitne policijske antiterorističke jedinice je zasjenila tužna vijest, naime, pronađen je nestali ronilac u akvatoriju Kostrene, a da je riječ o bivšem pripadnku ATJ Lučko, otkrio je Mate Bilobrk.

“Pokojni Mario je izvađen prije dva, tri sata u Rijeci i ovim putem obitelji i svim pripadnicima ATJ-a izražavam sućut, a za Maria bih rekao da je riječ o ratnom heroju Domovinskog rata koji je s ovom jedinicom prošao ratišta od Dubrovnika do Vukovara među prvima, istaknuo je za Dnevnik Nove TV Bilobrk.

Tijelo ronioca koji je u prošli petak nestao tijekom ronjenja u moru u Kostreni pronađeno je u utorak nakon višednevne potrage, potvrdila je policijska uprava Primorsko-goranska.

Identitet preminulog potvrdio je zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a Alen Klabot, istaknuvši da je riječ o bivšem pripadniku ATP Lučko Mariju Špekuljuku, a mediji prenose da je riječ i o suprugu direktorice tvrtke C.I.O.S.-a i kćerke Petra Pripuza.

“Moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Marija Špekuljuka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati”, kazao je Klabot za RTL Danas.

Za roniocem je od njegovog nestanka u petak bila organizirana višednevna potraga, uz sudjelovanje brojnih ronioca, Pomorske policije, Lučke kapetanije te civilne zaštite, s dva plovila pa i zrakoplovom obalne straže.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Dnevnik.hr/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI