TRUTH SOCIAL! Trumpova aplikacija za društvene mreže sprema se za lansiranje: “Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik će vas uskoro vidjeti!”

TRUTH SOCIAL! Trumpova aplikacija za društvene mreže sprema se za lansiranje: “Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik će vas uskoro vidjeti!”

Aplikacija za društvene mreže bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Truth Social, navodno je dostupna.

Konzervativne osobe sve više promoviraju Truth Social, alternativnu aplikaciju za društvene medije koju podržava bivši predsjednik Donald Trump, dok platforma prolazi testiranje prije lansiranja.

I kako se sve više slika aplikacije pojavilo, čini se da je Truth Social izravni klon Twittera (TWTR), društvene mreže koju je Trump izabrao prije nego što je izbačen s platforme.

U utorak je Donald Trump Jr. tvitao navodnu snimku zaslona aplikacije, pokazujući ono što se činilo kao prva objava bivšeg predsjednika na usluzi.

“Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik će vas uskoro vidjeti!” stoji u poruci starijeg Trumpa.

Čini se da je veća snimka zaslona iste objave koju je podijelila Liz Willis, izvršna direktorica u Right Side Broadcastingu, konzervativnoj medijskoj tvrtki, otkrila mnogo više od aplikacije, uključujući izgled koji je vrlo sličan Twitteru, sve do gumba za angažman ispod svake objave.

“Beta testiranje nove aplikacije ‘Truth Social’ i sve što mogu reći je da će vam se svidjeti!” Willis je rekao u zasebnom tvitu.

Willis je rekla Reutersu da je u utorak primila e-poruku u kojoj se navodi da vas je “T Media Tech LLC pozvao da testirate Truth Social.” Navodi se da postoji oko 500 beta testera koji koriste ranu verziju “Truth Social”, navodi Reuters, pozivajući se na dva neimenovana izvora.

U utorak je YouTube alternativni Rumble — koji je popularan među konzervativcima — objavio svoju prvu objavu na Truth Socialu, rekavši da će njegova tehnologija pomoći u prikazivanju videa na novoj platformi.

Stranica Truth Sociala na Appleovoj App Store i dalje prikazuje očekivani službeni datum lansiranja 21. veljače, na Dan predsjednika — iako bi stvarno izdanje moglo doći kasnije.

Izlazak aplikacije dolazi godinu dana nakon što su glavne društvene medijske usluge, uključujući Facebook (FB), Twitter i YouTube, suspendirale Trumpa nakon pobune na Capitolu 6. siječnja. Nakon što je napustio Bijelu kuću, Trump je osnovao konzervativnu medijsku tvrtku koja stoji iza Truth Social, Trump Media and Technology Group.

Bivši zastupnik Devin Nunes, koji je napustio Kongres kako bi postao izvršni direktor medijske grupe, rekao je u srijedu da beta testiranje za Truth Social uključuje “vrlo, vrlo sporo dovođenje ljudi na platformu”, ali da “svaki dan dovodimo sve više i više ljudi.”

“[Mi] pokušavamo to učiniti metodično jer to moramo izgraditi od nule kako bismo bili sigurni da ne možemo biti otkazani i zatvoreni”, rekao je Nunes Sebastianu Gorki, bivšem Trumpovom zamjeniku nacionalnog savjetnik za sigurnost, u intervjuu na Gorkinom podcastu.

Nunes je dodao kako očekuje da će Truth Social biti potpuno otvoren za javnost do kraja ožujka.

Izvor/ CNN/ Foto: Ilustracija/ Izvor/ TheStreet/ ANNE STANLEY

https://edition.cnn.com/2022/02/17/tech/trump-app-beta/index.html

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI