Trumpova kandidatkinja za Vrhovni sud SAD-a Amy Coney Barrett sastaje se sa zastupnicima Senata

Trumpova kandidatkinja za Vrhovni sud SAD-a Amy Coney Barrett sastaje se sa zastupnicima Senata

Utrka za potvrđivanje Amy Coney Barrett za sutkinju Vrhovnog suda prije izbora u studenom započela je u utorak susretom Trumpove kandidatkinje s vođom republikanske većine u Senatu Mitchom McConnellom.

Barrett će se kasnije sastati s predsjednikom Odbora za pravosuđe u Senatu Lindseyem Grahamom i drugim republikancima iz tog odbora, Chuckom Grassleyem, Mikeom Leejem i Mikeom Crapom.

Neformalni sastanci uvod su u višednevna saslušanja koja bi trebala početi 12. listopada.

Kandidatkinju će ispitivati o njezinoj pravosudnoj filozofiji i pristupu pravu. Barrett (48) je već prošla saslušanje 2017. kada ju je Trump nominirao za Žalbeni sud za sedmi okrug sa sjedištem u Chicagu.

Trumpovi republikanski saveznici, koji s 53 mjesta drže tijesnu većinu u Senatu, obećali su da će poštovati kratki vremenski rok i potvrditi je prije izbora.

Graham je rekao da će Odbor o njezinoj nominaciji vjerojatno glasati 22. listopada, a finalno glasanje u Senatu trebalo bi uslijediti krajem mjeseca.

Kao sutkinja saveznog žalbenog suda, Barrett se predstavila kao pouzdana konzervativka. Glasala je u korist Trumpovih oštrih imigracijskih politika i dala podršku proširenju prava na oružje.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: AP/ The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI