Trump podržao prosvjede u Iranu: “Represivni režimi ne mogu trajati vječno”

Trump podržao prosvjede u Iranu: “Represivni režimi ne mogu trajati vječno”

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je na svom tweeteru dao potporu prosvjedima u Iranu navodeći da “svijet gleda” i da “represivni režimi ne mogu trajati vječno”.

U par tweetova napisao je: “Cijeli svijet razumije da dobri ljudi Irana žele promjene i da se iranski lideri, osim američke vojne sile, najviše boje iranskih građana”. Trump je ustvrdio i da “represivni režimi ne mogu izdržati zauvijek” te da će “doći dan kada će se iranski narod suočiti s izborom”. “Svijet gleda!”, zaključio je Trump, prenosi CNN.

Trump je objavio i videozapise svog govora u Ujedinjenim narodima u rujnu u kojem je rekao kako “cijeli svijet razumije da dobri Iranci žele promijeniti”.

Predsjednikove twitter objave prate izjavu Bijele kuće s sličnim tvrdnjama koje je tweetao u petak kasno navečer.

U petak su u najmanje šest iranskih gradova izbili protuvladini prosvjedi. Iranski mediji objavili su da su se prosvjednici ponovno okupili unatoč upozorenjima sigurnosnih snaga, nakon sukoba između prosvjednika i policije i desetaka uhićenih dan prije.

Video snimke na društvenim mrežama pokazuju prosvjednike koji bacaju predmete na sigurnosne snage, uzvikuju poruke protiv klerika na vlasti uključujući i poruku “Sramite se mule i napustite u miru ovu zemlju”.(HINA)

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI