Troskot kaže kako koalirati sigurno neće s Možemo!

Troskot kaže kako koalirati sigurno neće s Možemo!

Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba i saborski zastupnik te stranke Zvonimir Troskot gostovao je u studiju N1 televizije uživo te je rekao, kako u gradskoj Skupštini koalirati sigurno neće s Možemo! i Zeleno-lijevom koalicijom.

“Na terenu stojimo odlično, ozbiljno radimo zadnjih osam-devet mjeseci, razgovaramo s ljudima i iz tih razgovora, ali i razgovora sa stručnjacima izašla su rješenja koja smo prezentirali: za ekonomsko stanje grada Zagreba koje nije baš bajno, problem prometa koji je problem svakog građana, šetnice kojima bismo vratili važnost zagrebačkim potocima, obnovu nakon potresa i socijalnu politiku”, rekao je Troskot.

Prema nekim anketama Troskot je s 8,6 posto tek peta opcija, no on je uvjeren da će na dan izbora rezultati biti drugačiji.

“Ankete nastaju iz nekoliko izvora, neke su stvarno nerealne i nemoguće je pratiti trendove za ankete. Predaja potpisa je nešto bolji pokazatelj, a po njima smo bolji od Miroslava Škore, Vesne Škare Ožbolt i Joška Klisovića. Kažem to gledajući teren, ostvarili smo vrhunske rezultate za sada. S velikim iščekivanjem, odvažnošću i hrabrim srcem čekamo 16. svibnja”, kazao je.

Zagovara transparentnost, njegova kampanja će se financirati prvenstveno iz proračunskih sredstava koje most dobiva.

“Iz proračuna će biti 90-95 posto, ostalo su manji donatori. A što se transparentnosti tiče, mislim da Jelena Pavičić Vukičević ima ozbiljne probleme. Sada provode marketinške aktivnosti za gospodina Lovrića, o uspjesima njegovog resora. Da sam na njihovom mjestu, ne bih takve stvari promovirao. Imamo školu na Trnju na koju je stavljena zelena naljepnica, a škola je dosta stradala, stara je škola, ima azbestni krov i stručnjaci mi govore da je potres bio na potezu zapad-istok, da bismo danas imali sprovode djece. Vrtići su dužni 100 milijuna kuna, pogledajte Cibonu, nema više nikakvu infrastrukturu… Zagreb je u ozbiljnim dugovima, a jedan od generatora tog duga je njezin dogradonačelnički kandidat. Ne znam što se tu može marketinški promovirati.

Također, zar je moguće da je prijekopotrebno reakcija Visokog suda da se natjera predsjednicu gradske turističke zajednice da kaže javno kolika joj je plaća. Javna je osoba. Ako nemaš što skrivati, ako Ured za informiranje to traži, automatski to kažeš. Kad imate osam mjeseci trakavice da visoki sudovi moraju reagirati, postoje ozbiljne indikacije na netransparentnost, a Zagreb se nalazi u prevelikim dugovim. Po meni je procjena da smo minimalno pet milijardi kuna dužni”, rekao je Troskot.

Jedan od prvih gradonačelničkih potez bila bi mu analiza plaća “20 do 30 posto ljudi u Gradu zaposleno je na ugovor o djelu, znači određeno. Po zakonu o samoupravi poslove kao što su kopiranja, pilotice, ekselice, mogu raditi samo oni s ugovorom na neodređeno. S obzirom na velik broj zaposlenih u Gradskoj upravi, oni s ugovorima na određeno bit će prvi kojima ćemo se morati zahvaliti”, kazao je.

Izbori za gradonačelnika su jedno, za Skupštinu drugo. Po svemu sudeći nitko neće sam moći sastaviti većinu, a Troskot kaže kako koalirati sigurno neće s Možemo!.

“Nisam počinjao ideološke tematike, ali s Možemo! ne možemo jer ne bismo mogli imenovati trgove po tipu koji je bio predstavnik totalitarnog režima. Ja se kao gradonačelnik neću baviti ulicama i trgovima, ali na kraju dana, kome pada na pamet da se mijenja Trg Republike Hrvatske? Ima li ljepšeg naziva u glavnom gradu? Ako i idu s nekim prijedlozima, što ne stave Gotovcu ili Veselici, ljudima koji su bili žrtve jednog takvog režima, nego jednom totalitarnom vođi koji je napravio štete hrvatskom narodu.Također, vidio sam u programu LGBT parkove. Što je to? Živio sam vani, u Buenos Airesu, Tel Avivu, gradovima koji su oaze za osobe koje imaju istospolne privlačnosti, no takve stvari nisam vidio. Mi nudimo promedane, šetnice, biciklističke staze koje nikog ne bi segregirale. Ne vidim mogućnost, jako smo različiti ideološki. Imamo s druge strane i stranke iz starih struktura, gospođu Pavičić Vukičević, ako uopće uđe u Skupštini. No mi se s tim špekulacijama ne bavimo” komentirao je Troskot za N1.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI