Troskot: Kandidat HDZ-a “krinka zakulisne igre” između HDZ-a i Bandića, pokazatelj da će se nastaviti politika stavljanja ‘glinenih goluba’

Troskot: Kandidat HDZ-a “krinka zakulisne igre” između HDZ-a i Bandića, pokazatelj da će se nastaviti politika stavljanja ‘glinenih goluba’

Kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot rekao je u utorak da tko god bude stavljen od HDZ-a za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika bit će stavljen kako bi bio “krinka zakulisne igre koju već godinama igraju HDZ i Bandić na lokalnoj razini”.

“Odustajanje gospodina Vanđelića je samo pokazatelj da će se nastaviti politika stavljanja ‘glinenih goluba’ koji će biti tu samo stavljeni kako bi bili jedna krinka te jedne zakulisne igre koju već godinama igraju HDZ i gospodin Bandić na lokalnoj razini”, istaknuo je Troskot kod Osnovne škole Jure Kaštelana na upit novinara izjavu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da HDZ ima još boljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba od privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je odustao od kandidature.

“Tako da koji god gospodin da bude odabran od strane HDZ-a a da sad nije gospodin Vanđelić, s kojim su imali velike šanse ostvariti dobar rezultat, mislim da će se samo nastaviti ono što već viđamo zadnjih desetljeća, ali neće proći ovaj put”, poručio je Troskot.

Dodao je da će to biti vidljivo zbog situacije u kojoj su škole i vrtići te se sve više javljaju inicijative roditelja i u svim segmentima društva gdje su ljudi zabrinuti i u strahu jer se ne događa ništa, a prošlo je već više od 300 dana od potresa.

“Zakon je izglasan a nije se ništa napravilo i po tom pitanju ljudima je već stvarno dosta, tako da tko god da bude stavljen od strane HDZ-a, već svi znaju da će on biti samo stavljen kao određena karikatura za zakulisnu igru između HDZ-a i gospodina Bandića”, ustvrdio je Troskot.

Istaknuo je i kako mu je “malo neozbiljno da par mjeseci prije izbora najveća stranka (HDZ) nema ozbiljnog kandidata iz svojih redova već spremnog za Zagreb, i to je već godinama tako”, a sumnja da će netko iz Vlade ulaziti u takvu bitku jer bi “već bio u njoj”.

“Tako da koga god da stave će biti zapravo samo predstavnik nečega što već gledamo godinama – a to je da je HDZ na lokalnoj razini potpora gospodinu Bandiću”, rekao je, među ostalim, Troskot. Napomenuo je da se to može vidjeti pri izglasavanju odredaba o prodaji gradskih zemljišta, gdje je HDZ dao suglasnost kako bi se poslije tim novcem financirala Bandićeva kampanja.

Za Plenkovićevu izjavu da je Vanđelić samo privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Troskot je rekao kako je krajnje neozbiljno da se šalju poruke da se ne zna tko će biti dugoročnija osoba za Fond jer se glede obnove Zagreba nije učinilo apsolutno ništa. Više pročitajte u priloženom linku.

Zvonimir Troskot: “Odustajanje Vanđelića samo je pokazatelj da se nastavlja politika ‘glinenih goluba’”


Izvor/ Nacional/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Facebook Zvonimir Troskot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI