Tri desetljeća tradicije na graničnom prijelazu Kaštel

Tri desetljeća tradicije na graničnom prijelazu Kaštel

Povodom nadolazećih blagdana, danas je na graničnom prijelazu Kaštel, u organizaciji Policijske uprave istarske, održan susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije, kojim je obilježena još jedna uspješna godina pogranične suradnje.

Tradicija duga tri desetljeća, po kojoj se predstavnici policija triju susjednih zemalja, koje tijekom godine svakodnevno surađuju na operativnoj razini, sretnu osobno na najvišoj razini, nastavljena je tako i ove godine.

Susretu su prisustvovali direktor Policijske uprave Koper  Danimir Rebec sa suradnicima, questor tršćanske policije Isabella Fusiello sa suadnicima, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa suradnicima te načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima.

Čelnici policijskih uprava razmijenili su košare s prigodnim darovima i čestitali si nadolazeće blagdane. Prilika je to bila i da ocjene suradnju tijekom protekle godine.

Domaćin ovogodišnjeg susreta, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, izrazio je zadovoljstvo dobrom pograničnom suradnjom koja se osobito ogleda tijekom turističke sezone, kada se usklađivanjem i koordinacijom rada sa slovenskom policijom osigurava učinkovita granična kontrola i protočnost na granici. No, suradnja policija triju država ogleda se i u kvalitetnoj razmjeni operativnih informacija te u drugim segmentima policijskog posla, kao što su suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, nezakonitih migracija i drugih kažnjivih radnji.

”Cilj svih triju policija je da u ovo doba globalne prijetnje od terorizma, dobrom umreženosti i suradnjom, razmjenjujemo informacije neophodne da svojim građanima osiguramo mir i sigurnost” naglasio je Klabot te zaključno istaknuo da je Hrvatska  sve bliže ulasku u Schengenski prostor čime će suradnja graničnih policija triju država dobiti dodatnu dimenziju.

Prigodnim riječima, ocjenjujući suradnju u protekloj godini najvišom ocjenom, prisutnima su se obratili  direktor Danimir Rebec, questor Isabella Fusiello, kao i načelnik Tomislav Dizdar, koji su istaknuli spremnost za nastavak i unapređenje suradnje u narednom razdoblju,stoji u priopćenju MUP-a.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI