Capak: Brač vraćen na 27. travnja; U trgovačkim centrima 15 kupaca na 100 kvadratnih metara

Capak: Brač vraćen na 27. travnja; U trgovačkim centrima 15 kupaca na 100 kvadratnih metara

Govoreći o situaciji na Braču, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da na tom otoku nije uvedena potpuna karantena, ali su protuepidemijske mjere vraćene na 27. travanj.

“Uveli smo strogu mjeru s propusnicama, neće će moći putovati iz mjesta u mjesto bez propusnica, niti s otoka na kopno bez propusnica”, objasnio je Capak situaciju na tom najnovijem žarištu koronavirusa.

Nakon što je u srijedu navečer zabilježen prvi slučaj u Nerežišćima, epidemiološkom analizom detektirana su 54 kontakta. Brisevi na Braču uzimaju se i danas, a Capak je upozorio da se Bračani nisu striktno pridržavali epidemioloških preporuka.

Dvoje novooboljelih danas ima Split, osam ih je iz Doma za starije u Koprivnici te pet novih slučajeva u Slavonskom Brodu, gdje se vratila grupa radnika iz Švedske.

U trgovačkim centrima 15 kupaca na 100 kvadratnih metara

Uskoro će biti objavljene i preporuke za trgovačke centre koji s radom počinju u ponedjeljak. U odnosu na mjere koje su već propisane za trgovine, novina je  da će se iz centara ukloniti klupe za odmor, a broj posjetitelja bit će ograničen na 15 kupaca na 100 kvadratnih metara.

“Centri će morati kontrolirati broj ljudi koji su ušli da se ne bi stvarala prevelika gužva”, rekao je Capak. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI