TRGOVAČKI SUD U VARAŽDINU PRED RUŠENJEM FIKTIVNE GALINČEVE firme TAB B.V. iz Nizozemske

TRGOVAČKI SUD U VARAŽDINU PRED RUŠENJEM FIKTIVNE GALINČEVE firme TAB B.V. iz Nizozemske

Već smo puno puta pisali o makinacijama i mešetarenju Josipa Galinca koji je Industrogradnju doveo do kraha ,a sada pokušava sumnjivim zadužnicama prevariti Trgovački sud u Varaždinu čime bi uspio u namjeri da sruši stečajnog upravitelja te se domoći imovine Industrogradnje.

Krenimo od kaznene prijave koja je podnesena protiv Adama Henry Tegera i Josipa Galinca u kojoj stoji kako se na dražbi nekretnina u vlasništvu Industrogradnja Grupa d.d. pojavio novi ovrhovoditlj-tvrtka MOSTOBORN LIMITED iz Zagreba s fiktivnom tražbinom na osnovi fiktivnih zadužnica prema Industrogradnji Grupa d.d. u iznosu od 150 milijuna kuna protiv čega ovršenik Industrogradnja grupa d.d. nije podnijela nikakvu žalbu.

No, pogledajmo tko je MOSTBORN LIMITED. To je tvrtka koja je osnovana 19.kolovoza 2014. u Zagrebu ,a već dan kasnije Industrogradnja Grupa d.d. za nepostojeću obvezu izdaje 150 milijuna kuna. Nakon 24 sata MOSTBORN LIMITED pokreće ovršni postupak nad predmetnim nekretninama i to temeljem tražbine tih 150 milijuna kuna što ukazuje na fiktivnu zadužnicu. Zdravom logikom je nemoguće da bi društvo Industrogradnja grupa d.d. koja nema nikakvu poslovnu aktivnost i koja je okončala postupak predstečajne nagodbe u kojem su sve tražbine vjerovnika namirene, izdavanjem bezvrijednih dionica koje su odmah povućene s burze od strane Industrogradnje kako vjerovnici za te dionice ne bi mogli ništa dobiti, moglo stvoriti obveze prema tvrtki staroj nekoliko dana i to u iznosu od čak 150 milijuna kuna. Osim toga, fiktivna tražbina nigdje nije evidentirana u poslovnim knjigama.

U rujnu iste godine je održano ročište za dražbu na kojem je bio i Galinac kao aktivan kupac, na kojem je MOSTBORN LIMITED pokušao kupiti nekretnine Industrogradnja grupe u vrijednosti od 120 milijuna kuna s fiktivnom tražbinom od 150 milijuna kuna. Na sreću Općinski sud u Puli je takvu transakciju onemogućio.

Informacije koje nam stižu rasvjetjavaju maglu kojojm je obavijen MOSTBORN LIMITED iz Zagreba. Vlasnik ove tvrtke je of-shor kompanija istog imena iz Veike Britanije i to s temeljnim kapitalom od jedne funte. Direktor je Andrew Simon Davis iz Londona. Iz registra tvrti Velike Britanije je vidljivo da je kao direktor u cilju skrivanja novca i poslovnih aktivnosti dao prijedlog za brisanje iz registra Mostborn Limited iz Londona vlasnika istoimene tvrtke u Zagrebu u čiju se korist trebao isplatiti novac ili dati imovina u vlasništvu Industrogradnje Grupa kao naknada za nepostojeće dugovanje. Stoga se nameće pitanje temeljem kojeg i kakvog pravnog posla za jedan dan postojanja ova tvrtka stjeće imovinsku korist od 150 milijuna kuna i to sve garantiranjem prodajom nekretnina Industrogradnja grupe. Država bi se trebala zapitati da li su takvom transakcijom podmirene porezne obveze i da li su pribavljene suglanosti Skupštine i Nadzornog odbora dioničkog društva. Pitanje je i kako to da burza i dioničari nemaju pojma da je imovina dioničkog društva opterećena tim iznosom.

U svim planovima Galinac ima pomoć i javnog bilježnika koji se nalazi u istoj ulici gdje živi Galinac u Zagrebu i naravno takve usluge jako dobro naplaćuje. Uz ovo što smo napisali postoji još jedan manevar Galinca koji se odnosi na hotel u Remetincu kojeg bi se Galinac rado dočepao. U toj se priči pojavljuje TAB B.V. tvrtka iz Nizozemske o čemu smo isto tako već pisali. Ta je tvrtka samoinicijativno dostavila stečajnom upravitelju tvrtke ISTO koja je u stečaju i na kojem je čelu Josip Galinac, dopunu prijave svoje tražbine s dodatnom dokumentacijom i to nakon proteka više od dva mjeseca po isteku roka za prijave tražbina u stečajnom postupku, dakle nakon što je već objavljena tablica prijavljenih i osporenih tražbina. Stečajni je upravitelj tvrtke ISTO odbio osporavanje koje je podnijela tvrtka TAB B.V. jer iz naknadno dostavljene dokumentacije i dalje ne proizlazi da je prijava tražbine u iznosu od skoro 71 milijun kuna osnovana. Naravno, u pitanju je nekakva ovršna isprava koja je plod suradnje tvrtke i Galinca.


Ovršne isprave na koje se poziva TAB B.V. zapravo je osam zadužnica svaka na iznos od 975 tisuća eura, u ukupnom iznosu od 7.800.000 eura, koje su od strane Industrogradnje grupe d.d. izdane tvrtki TAB B.V. izdane na ime osiguranja hotela B kategorije u Remetincu ukupne površine 20.007 četvornih metara. Znaovito je da iako su zadužnice dospjele na naplatu 15.kolovoza 2014.godine nikad nisu bile predane na naplatu od strane tvrtke TAB B.V. Stečajni je upravitelj temeljem toga ustvrdio da navedene zadužnice nisu izdane od strane stečajnog dužnika već od druge pravne osobe pa se kao takve ne mogu koristiti za dokazivanje postojanja tražbine tvrtke TAB B.V. Stečajni je upravitelj temeljem toga I zatražio od suda da se zahtjev ove tvrtke odbije Sigurno je jedno da se Galinac htio na taj način, u sprezi s ovom tvrtkom domoći hotela koji predstavlja veliku vrijednost.

TRGOVAČKI SUD SE PITA GDJE SU NOVCI OD HOTELA DUGA UVALA, ZEMLJE U IĆIĆIMA I ZADUŽNICA?!

I dok se nižu i otkrivaju razne makinacije nitko se ne pita što je s radnicima koji su ostali bez posla. Što je s njihovim obiteljima koji su izigrani po dobro poznatom receptu pljačkanja imovine i zgrtanja novca u osobnu korist. Žalosno je to da o radnicima nitko ne brine i ne pita se kako oni žive dok Galinac i dalje nastavlja s prevarama te vještim izbjegavnjem se ruga cijelom pravosuđu. Vrijeme je da se ipak stane na kraj svemu tome i da se okonča ova farsa i vjerujemo da Trgovački sud u Varaždinu ,a time i sutkinja koja vodi predmet 8.studenog neće dozvoliti da se imovina preda u ruke osobe koja je uništila Industrogradnju i njene radnike, a sad želi uzeti i imovinu koja je još ostala.

Vjerujemo i nadamo se da će sud napraviti ono što je u ovom trenutku najispravnije I najpravednije ,a to je da sud preuzme imovinu, proda je i time obešteti radnike i sve one vjerovnike koje je Galinac svojim makinacijama uništio.

Naši izvori u Visokom trgovačkom sudu smatraju da bi takva odluka varaždinskog Trgovačkog suda bila jedini logičan i ispravan potez. To bi bila ujedno i pobjeda radnika i prevarenih vjerovnika ,a završila bi jedna nepotrebna farsa koja se događa pred očima svih ,a nitko je do sada nije uspio zaustaviti. No, sud bi trebao imati na umu i da se vodi policijska istraga protiv Galinca što jasno govori da su prevare i makinacije prevršile mjeru. Na varaždinskom Trgovačkom sudu je da ispravi sve nepravde koje su do sada učinjene ne djelovanjem onih koji su trebali djelovati i sve to već davno prije završiti. Samo takva odluka bila bi najpravednija i vratila bi vjeru radnicima Industrogradnje da nisu uzalud svoj trud i rad dali Industrogradnji ,a “nagrađeni” su tako da su ostali bez novaca i bez svojih radnih mjesta, dok se s druge strane punio džep Galinca koji se na taj način ruga svima. Ostvari li se pak Galinčev plan bit će to smrt svake nade u hrvatsko pravosuđe ,a time i smrt svih nada radnika Industrogradnje.

Autor/Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI

Wordpress (0)