TRANSPARENTNOST JAMČI POVJERENJE! Hrvati od svih institucija najviše vjeruju policiji

TRANSPARENTNOST JAMČI POVJERENJE! Hrvati od svih institucija najviše vjeruju policiji

Možda će vam ovaj tekst zvučati ulizivački ali vas uvjeravamo da to nije tako i dokazat ćemo zašto. Svrha ovog teksta je da bude budnica i eventualni alarm na buđenje onima kojima je potreban, a možda i onima koji će to tek ustanoviti. Ovaj tekst nastao je iz neke lagane ljutnje koja se u meni nakupila dok promatram građane na društvenim mrežama, pa čak i među političkim elitama kako se miješaju u rad hrvatske policije i samim time koče njihov rad. Oko sebe vidim i čujem određene političare koji lagodno sjede za istim stolom u kafiću, dvoje ih je ili troje i svatko gleda svoj mobitel, i smišljaju kako da sruše koga god oni ne smatraju svojim društvom. Svejedno, jedna je moja anketa u razgovoru s mnogim građanima pokazala da Hrvati ipak imaju povjerenja u svoju policiju. Dapače, više nego u bilo koju drugu državnu instituciju ili ustanovu u našoj zemlji.

Već dugi niz godina pratimo rad hrvatske policije tako smo već mnogo puta spomenuli i pisali o ustroju MUP-a pod ministrom unutarnjih poslova dr.sc. Davorom Božinovićem i glavnim ravnateljom policije Nikolom Milinom. Da ministar Božinović i ravnatelj policije Milina znaju izabrati jako rukovodstvo policijskih uprava u to ne sumnjamo. Među njima je jedan od onih koji je svojim trudom pokazao svoju spremnost u zaštiti građana od pandemije koronavirusa, zagrebačkog potresa te smanjio stopu kriminala, a to je Marko Rašić, voditelj policijske uprave zagrebačke.

Jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih časopisa u svijetu, Forbes, na listu od 20 najsigurnijih i najboljih europskih i svjetskih gradova za putovanja stavio je hrvatsku metropolu.

U takvim tmurnim danima, u takvim trenucima koji nas čine bespomoćnim ništa nije ljepše nego vidjeti policiju koja nas čuva i koja nam pomaže. Sve ima svoje prednosti i mane, pa tako i internet, Facebook i ostatak političke ekipe, ali ono što se ne dira je ruka zakona koja nas čuva. Mislim da hrvatska policija u Europi i Svijetu općenito uživa dobar ugled. “Razbijanje korupcije i potkupljivih političara u zadnje vrijeme – to sve igra veliku ulogu.”

Pobogu dragome, pa da njih nema vladalo bi bezakonje pomračena uma koji uništava sve oko sebe, kao zlokobna kuća, ili poput crkve koja zvoni u ponoć dupke ispunjena mrtvim dušama u ratnoj priči iz obrambenog Domovinskog rata, postaje izvor neobjašnjivih krikova i mjesto u kome nestaju duše vojnika. Ovaj filing mi je kao da smo u nekom od onih serijala “Zona sumraka”. Čini vam se možda kao teški shit, blabla, da sad tu ne filozofiram.. ali vratimo se onoj činjenici, profesionalne i organizacijske sposobnosti MUP-a pod ovom ekipom nam potvrđuju na koji način se može postići povjerenje i sigurnost u institucije. Činjenice i djela to potvrđuju. Bilo kakvi napadi na policijske službenike predstavljaju ozbiljan problem u suvremenim demokratskim državama i percipiraju se kao posredan napad na društveni poredak. Kada se radi o povjerenju građana u policiju i ugledu policijske profesije u Hrvatskoj tu smo u samome svjetskom vrhu.

Od svih institucija najviše povjerenja uživa hrvatska policija te su oni kojima se najviše vjeruje. To možete vidjeti i na primjeru zagrebačke policije što ćemo i dokazati. Ne skrećimo s puta već nastavimo tako.

Ministra Božinovića treba klonirati ili premještati po ministarstvima!

Neka slijede MUP i ministra Božinovića pa će neupitno Republika Hrvatska krenuti naprijed

PUCAJU OD PONOSA: Hrvatska policija dobila mjesto potpredsjednika Vlade RH

ČUVARI GRADA ZAGREBA: Zagrebačka policija na svojim leđima ponijela najveći teret problema uzrokovanih pandemijom i potresom a ujedno se svaki dan bore protiv kriminalaca

Božinović: “ATJ Lučko je prva organizirana postrojba i prva oružana formacija RH koja je štitila ustavni poredak”

HOD ZA ŽIVOT, OBITELJ I HRVATSKU: “Policija je pokazala da stoji na strani ljudskih vrijednosti i života”

Zagrebačka policija stala u obranu najbrojnijeg „Hoda za život”!

NESEBIČNO DAJE SEBE ZA DRUGE Policajka vrijeme provodi s onima kojima je najpotrebnije: “Slobodno vrijeme za jednu mamu, za snagu za dalje”

ONI SU ČUVARI GRANICE: Nikako ne smijemo zaboraviti našu graničnu policiju, stoga im zahvaljujemo za sve ovo do sada i pozdravljamo ih gdje god bili

(VIDEO) Hrvatska interventna policajka Antonija Radeljić najbolja natjecateljica “Memorijala bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.”

HRVATSKA POLICIJA u doba vremena našeg iskušenja pokazala nesebičnost, ljudskost i hrabrost. Svaka čast!

Istarski policajci prikupili knjige i darovali ih udruzi ”Krilo Labina” koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju

Zagrebačka policija drži mjesto u samom vrhu hrvatske policije – svrha je ojačati kontakt s lokalnom zajednicom, građanima te različitim društvenim skupinama

PONOS ZAGREBAČKE POLICIJE: Marko Rašić podigao Zagreb na europski vrh

ČUVARI GRADA: Marko Rašić i zagrebačka policija zaslužuju da im se naklonimo do poda i kažemo jedno veliko HVALA!


Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI