‘Transfer u Dinamo nikako nije gotova priča!’

‘Transfer u Dinamo nikako nije gotova priča!’

Mario Gavranović nije u ponedjeljak navečer bio na tradicionalnoj Noći Rijeke. Švicarski napadač dobio je slobodno odmah nakon utakmice protiv Rudeša i već jučer bio na letu za Dubai gdje će sa suprugom Anitom, bivšim suigračem Ivanom Martićem i njegovom djevojkom Katharinom provesti odmor nakon iscrpljujuće sezone na svim frontama, prije nego se definitivno raspetlja čvor o njegovoj budućnosti.

Ni na Rujevici ni na Maksimiru nitko neće reći službeno da će Gavranović na proljeće biti igrač Dinama, iako baš sve upućuje da će se upravo to dogoditi. Od Gavranovićeve želje da igra standardno kako bi se našao na popisu izbornika Švicarske Vladimira Petkovića za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, do Rijekine da nešto i zaradi na igraču kojem je ipak puno dala u ove dvije godine koliko je na Rujevici. U svakom slučaju, Dinamo se ne spominje iako bi i prije 8. siječnja, za kada je zakazana prozivka, ta priča napokon trebala biti završena.

Dinamo je opcija

– Je li ovo bio oproštaj od Rijeke? To još ne znam, ali moj je cilj napraviti transfer u siječnju. Možda malo ružno zvuči, ali ovo je, po svemu sudeći, bila moja zadnja utakmica za Rijeku. Transfer u Dinamo nije gotova priča, ali je jedna od opcija koje postoje. Sada imam dovoljno vremena da sjednem sa svojim menadžerom i vidim koje je najbolje rješenje za mene. U toj procjeni moram voditi računa koji bi klub mogao biti najbolja sredina za mene jer moram uzeti u obzir da je za šest mjeseci Svjetsko prvenstvo na kojem želim igrati. Hoću li u svibnju proslaviti još jedan naslov prvaka u HNL-u? Ne znam, nadam se da ću proslaviti naslov prvaka, ali u dresu kojeg kluba će to biti, u ovom trenutku još ne znam – govorio je Gavranović nakon svog posljednjeg nastupa kao igrač Rijeke.

Ponašao sam se profesionalno na svakom treningu i utakmici. Što se toga tiče, mislim da mi nitko ne može ništa zamjeriti. Naravno, nije bilo uvijek lako, pogotovo kada navijači podržavaju momčad, a mene ne. Pritom ne mislim da sve navijače, jer većina njih je bila uvijek korektna prema meni, ali nisu svi bili jedinstveni u toj podršci. Ali iskusan sam već, znam da se to događa u nogometu, a mislim da sam na travnjaku odgovorio onako kako sam najbolje mogao i jako mi je drago zbog toga.Koliko mi je rekao menadžer, ima dosta zanimljivih stvari. Vidjet ćemo što će konkretno biti i što će zadovoljiti Rijeku i mene, ne treba zaboraviti ni da imam još pola godine ugovora…

Ako klub hoće još nešto zaraditi na meni, onda se sada mora napraviti transfer. Sada je došao trenutak da se to realizira, ali ja želim ići tamo gdje ću igrati, a ne sjediti na klupi. Tako ću i za ostanak do kraja ugovora u Rijeci reći da se nikad ne zna. Mislim da sam dao sve na terenu za ovaj klub, možda sam mogao postići još koji pogodak, ali zadovoljan sam i igrom i statistikama. Mogu reći samo pozitivne stvari o Rijeci, bilo je sada u posljednjem razdoblju nekih koje su mi bile malo teže, ali nemam ni jednu zamjerku na klub i na navijače. Koliko smo mi pružili na terenu, toliko su navijači nama pružili s tribina. Iz današnjeg kuta, jako mi je drago što sam svojevremeno odlučio doći u Rijeku i sudjelovao u povijesnim trenucima koje smo doživjeli u svibnju. Ova dupla kruna mi je itekako važna i puno mi znači – zaključio je Mario Gavranović za sportske novosti.


KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI