Tradicionalno Božićno druženje ratnih veterana – Demo: “Nemojmo se dijeliti na ovisne i neovisne, Hrvatska ovisi o nama i mi ovisimo o njoj pa budimo pametni”

Tradicionalno Božićno druženje ratnih veterana – Demo: “Nemojmo se dijeliti na ovisne i neovisne, Hrvatska ovisi o nama i mi ovisimo o njoj pa budimo pametni”

U prostorijama ratnih veteran održano je tradicionalno predbožićno druženje koje je proteklo u lijepoj atmosferi što nam je potvrdio i Zvonko Sesar, predsjednik Zbora udruga ratnih veteran i član Hrvatskog generalskog zbora.

Drago mi je da se odazvao veliki broj naših branitelja i predstavnika državnih tijela a ujedno i predstavnici udruga hrvatskih ratnih veteran. Svake godine u adventsko vrijeme želimo druženjem dati ljudima poticaj, volju i nadu te da podijelimo ljubav i prijateljstvo između sebe, Hrvatski se branitelji nemaju čega stidjeti kad je u pitanju hrvatska država i njena opstojnost ,a ovih dana ne želimo puno politizirati nego biti sretni što nam dolazi Božić i želim u ovom trenutku poželjeti česti i blagoslovljen Božić svim hrvatskim braniteljima, svim invalidima Domovinskog rata i svim građanima Hrvatske, te da u Novoj godini bude obilje zdravlja i sreće pa neka bude i malo više para, rekao je predsjednik udruge Zvonko Sesar.

Iznimno je danas upaljena četvrta svijeća na adventskom vijencu u prostorijama ratnih veteran a upalio ju je Miodrag Demo, voditelj ureda za branitelje koji je bio izaslanik gradonačelnika Bandića.

Demo se u svom govoru dotakao i Hrvata u BIH.

Ja sam tri zadnje godine rata bio tamo i nemojte da nikada tom narodu bilo što fali. Taj je narod zavrijedio da brinemo o njemu.. Hrvati su tamo ostavljeni sami sebi i trebaju našu pomoć da se ne isele, naglasio je Demo.

U ime grada Zagreba mogu reći da brinemo o svima vama koji ste branili svoju državu i tako će biti i dalje, rekao je Demo te naglasio kako imamo hrvatsku predsjednicu, imamo hrvatsku vladu i imamo grad Zagreb koji diše hrvatski i imamo cijelu Hrvatsku, pa u čemu je onda problem? Problem je u nama. U nama zato što smo uskogrudni, što samo gledamo svoje političke sinecure i zbog toga neće biti dobro ako se ne promijenimo. Moramo zaustaviti i mlade ljude, dobre ljude, dobru radnu snagu da ne odlaze a to možemo samo predanim radom, rekao je Demo.

Miodrag Demo je naglasio kako smo dobili spomenik Tuđmanu i kako će biti postavljen spomenik domovini te otkrio nazočnima i podatak da se priprema i postavljanje spomenika najdužem ratnom ministru Gojku Šušku. Te poželio svima za Božić svima puno hrvatskog zajedništva i hrvatskog razuma.

Nemojmo se dijeliti na ovisne i neovisne, Hrvatska ovisi o nama i mi ovisimo o njoj pa budimo pametni, rekao je na kraju Demo te zaželio svima srete i blagoslovljene blagdane.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI