Tomislav Karamarko poput armature koju ni potres ne može uništiti

Tomislav Karamarko poput armature koju ni potres ne može uništiti

Mnogi ljudi u politici imaju jednu istinu i samo u nju vjeruju, u istinu stvaranja pravednog poretka, a nadolazeća 2024. godina za Hrvatski narod je naznačena kao superizborna godina i test našeg zdravorazumskog prosuđivanja što je istina a što je laž.

Bližimo se izborima i brže nego što smo mislili i očekivali, a poznati spin majstori i anketari već na veliko puštaju probne balone nekih imena od kojih se i običnom čovjeku zacrni pred očima i upitamo se: ” Koga oni to zaje***aju?!” Ok, poker karte se već debelo slažu na svim političkim opcijama, od desnih pa na gore lijevih, samo trenutno svi osjetimo onu gorčinu u zraku, mučnih osjećaja da nas ponovo žele sve prej**ati. Sve su opcije moguće ali postoje stvari koje bi svakako mogle usmjeriti događaje u dobrom pravcu. Ima jedna zagarantirano domoljubna formula koja bi hrvatskom premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću mogla donijeti veliki plus i bezbrižne snove. Plenkoviću bi sigurno dobro došlo pojačanje koje bi mu donio Tomislav Karamarko s jakim vezama među hrvatskom desnicom, braniteljima a pogotovo u Crkvi. Plenković bi trebao čak pročitati i pjesnika Tina Ujevića i njegov poznati izraz: ” Ne gordi se! Tvoje misli nisu samo tvoje, One u drugima žive.” Tim mislima premijer Plenković dat će svoj okus, svoj “štih” i zagarantiranu pobjedu svojoj stranci i simpatizerima na svim nadolazećim izborima. Plenković bi trebao poduzeti taj korak jer time ne može ništa izgubiti a može puno toga dobiti. Već smo puno puta pisali, pokušali osvijestit i samoga premijera da ukoliko s HDZ om želi ponovo osvojiti izbore za europski parlament, parlamentarne i naravno vrlo važne predsjedničke, mora se osloniti na svoje stranačke stupove, a među njima je stup temelj Hrvatske politike – Tomislav Karamarko, još iz Jarunske barake! Karamarko ne samo da nosi brojne glasače koji traže prepoznatljivost povijesnosti stranke već i mudro vodstvo, stoga premijer ga ne bi smio zaobići ili ignorirati, nego jedan dio na njemu graditi poput armature koju ni potres ne može uništiti.

“Hrvatska je jedina na svijetu gdje domoljub zbog ljubavi pati.”

Stoga moramo reći Plenkoviću, i Karamarko je Božje stvorenje koje je trpilo silinu nepravde yugobande i njihovih novinarčića na platnim listama otrcanih KOS-ovaca i bivših Udbaša kao što se događa danas i samome premijeru. Vrlo vjerojatno se svi pitate a što će reći Karamarko, Tuđmanov miljenik? Kao i uvijek – pri vrhu čeka s voljom djelovanja da se prekine ova agonija koja vlada hrvatskom politikom. Plenković treba pokazati humanu i dobru ideju i dogovoriti s Karamarkom izborne suradnje i ubuduće ne odstupati od te dobre ideje ma što god da lupetali u HDZ-u da se to ne ostvari. Mnogi HDZ-ovci imaju svoje lažne ljevičarske novinare koji jedva čekaju da Karamarka dočekaju na nož, a posebno lažne povjesničare. Međutim, činjenica je da Plenković ne dozvoljava da njemu unutar stranke sole pamet oni koji su nanašali crne torbe ili sebe tobože predstavljali kao neke stranačke domoljube ispiranjem mozga stranačkoj mašineriji i nametanjem kao jedino ispravno što oni žele. Kako da ne. Malo morgen ekipica. Kod Plenkovića to vam ne prolazi. Ono što će Plenković učiniti ubuduće ostavit će traga kod mnogih građana po ćemu će ga pamtiti. Hoće li to biti dobro ili loše to je na premijeru. Karamarko i Plenković su pravi domoljubni narodnjaci, HDZ-ovci koji čvrsto brane Tuđmanovu politiku kao ispravnu i veliku ideju od koje ni po koju cijenu se ne smije odustati. Mogli bi uredno reći da sada obojica dijele i zajedničkog neprijatelja. Nezaobilazno je kazati da je Tomislav Karamarko HDZ-ov kapital koji se ne može tek tako odbaciti, a po svemu sudeći i ne će biti odbačen. Domoljubna suradnja za Plenkovića i Karamarka je i više nego dobro došla, jer te snage su vrlo moćne.

Piše: Božidar Bebek/ Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI