Tomislav Karamarko: Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske, “čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine”

Tomislav Karamarko: Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske, “čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine”

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za RTL Direkt govorio je o nepravomoćnoj presudi Upravnog suda koji je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je dao ostavku te kaže da se stranka HDZ kojoj je bio na čelu u cijeloj priči ponijela kukavički, da ga nitko iz aktualnog vrha nije nazvao te da nakon pet godina u samoizolaciji više ne namjerava šutjeti.

“Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku, ne znam, smanjivanja uvoza, a povećanja proizvodnje, dakle udar na uvoznički lobi. Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Rekao bih da je Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske”, kazao je za Direkt Karamarko.

Na pitanje novinara je li primio od nekoga iz vrha stranke poziv, Je li mu netko nazvao i čestitao, Karamarko kaže:

Ne, ništa službeno, ja održavam određene kontakte s ljudima na jednoj ljudskoj razini, radili smo zajedno, tu razini mislim i dalje održavati. Međutim, mislim da je stranka u tom dijelu sigurno u konfuznom stanju, jer su čak i iz stranke tražili moju ostavku, sjećate se rečenice da stranka ne može biti taoc jednog čovjeka, na kraju se dokazalo da je taj čovjek bio u pravu.

O kandidaturi na unutarstranačkim izborima

Ja nisam imao zapreku baviti se politikom, namjerno sam u proteklih pet godina bio u, rekao bih skoro pa samoizolaciji. Nisam davao izjave, nisam napadao, nisam kritizirao, nisam bio ogorčen, ništa od svega toga. Očekivao sam ovu istinu i ona je napokon isplivala na površinu, a što će biti dalje, to ćemo vidjeti. To dragi Bog zna.

Na pitanje novinara hoće li sada početi govoriti, Tomislav Karamarko kaže: Da, u svakom slučaju. Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu. Prema tome, Most je rušio tada Vladu, a ne ja, kako se to voli reći u medijima. Naravno da će biti potrebno govoriti o tome imaju li neki ljudi savjest i odgovornost za te gubitke koje su prouzročili Hrvatskoj. BLIC U strankama imate te hranidbene lance kojih se čvrsto drže i šute, to je jedno oportunističko držanje. Da smo se tako držali u Domovinskom ratu, ne bi nikada dobili državu.

Na pitanje ima li političkih ambicija, i hoće li se aktivirati kaže: To ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati. Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijeme. Možda ne predugo, vidjet ćemo, rekao je Karamarko za RTL Direkt.

Ako nije bilo sukoba interesa, to znači da je posljednjih 5 godina moglo izgledati posve drukčije. U sjedištu HDZ-a i dalje bi stolovao i glavnu riječ na sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vodio Tomislav Karamarko, a Andrej Plenković bi još uvijek bio obični eurozastupnik u Bruxellesu. Karamarko je zbog te odluke podnio ostavku te je pala Vlada HDZ-a i Mosta.

Izvor/ RTL Direkt/ Foto: screenshot RTL Direkt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI