Tomašević: “Zagrebom će se upravljati u partnerstvu s građanima, promijenimo Zagreb da bismo mijenjali Hrvatsku”

Tomašević: “Zagrebom će se upravljati u partnerstvu s građanima, promijenimo Zagreb da bismo mijenjali Hrvatsku”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo!/Zagreb je naš) u petak na predstavljanju izbornog programa za predstojeće lokalne izbore koje je nazvao “povijesnima” rekao je, želimo promijeniti Zagreb da bismo promijenili Hrvatsku.

“Pred nama su povijesni lokalni izbori, na njima se bira vizija Zagreba koja će obilježiti sadašnje i buduće generacije”, poručio je Tomašević na zagrebačkom Gradecu gdje je predstavljen izborni program platformi Možemo! i Zagreb je naš!.

Program zelene ljevice za Zagreb od danas je dostupan na internetskim stranicama platforme Možemo!, na njemu je radilo 200 članova i simpatizera u 18 tematskih programa za sve gradske četvrti, a prilikom izrade programa anketirano je više od 10.000 građana.

“Zagrebom će se upravljati u partnerstvu s građanima, ojačat ćemo mjesnu samoupravu, teme će se raspravljati na zborovima građana, a o bitnom će se odlučivati na referendumu”, poručila je koordinatorica programa Danijela Dolenec.

Tomašević je najavio promjenu modela upravljanja gradom, obnovu i pretvaranje Zagreba u zeleni, održivi i učinkovit grad.

Obećao je preustroj gradske uprave i gradskih poduzeća, bolji sustav javne nabave, osnaženo socijalno partnerstvo i digitalizaciju gradske uprave.

Gradskom imovinom, istaknuo je, upravljat će se racionalno i transparentno, a digitalizacija rada donijet će kvalitetniji servis građanima.

Novac za promjene Tomislav Tomašević namjerava pronaći, uz ostalo, stavljanjem u funkciju praznih gradskih prostora, kompetitivnom javnom nabavom i revidiranjem štetnih ugovora.

“Izračuni pokazuju da tako možemo uštedjeti oko 300 milijuna kuna godišnje i još toliko u Zagrebačkom holdingu”, rekao je kandidat te poručio da njegova ekipa “za razliku od aktualne gradske vlasti zna koristiti EU fondove”.

Najavio je i smanjenje broja gradskih ureda s 27 na 15, te javne natječaje za pročelnike svih ureda i direktore gradskih poduzeća.

Građanima, kojima su oštećeni objekti u potresu, obećao je otvaranje posebnog ureda za obnovu koji će rješavati svu dokumentaciju te mobilne timove za snimanje stanja na terenu i savjetovanje o najboljem rješenjima.

Tomašević je obećao i bolju socijalnu politiku, skrb za starije i bolju zdravstvenu zaštitu Zagrepčana.

Najavio je zatvaranje odlagališta Jakuševac u iduće četiri godine, otvaranje sortirnica za otpad, manji broj kanti za otpad na javnim površinama, a otpad će se naplaćivati po količini nerazvrstanog otpada.

Gradit će se, kaže, i centar za reciklažu, a revidirat će se i ugovor po kojemu bi se komunalni otpad iz Zagrebačke županije dovozio u centar za reciklažu u Gradu Zagrebu.

Foto: Božidar Bebek/ Izvor/ https://hr.n1info.com/vijesti/mozemo-predstavlja-program-sedam-poluga-promjene-upravljanja-zagrebom/

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI